Не знайшли 200 пар, які вміють танцювати вальс, — тернополяни готуються до Віденського балу

31 березня, вперше за останні п’ять років, у Тернополі відбудеться Віденський бал. У ресторані «Maxim» організатори та учасники балу розповіли про ідею заходу, тривалість підготовки, головний подарунок та особливості.

Під час заходу розважатимуть співами та танцями. Для гостей виконуватиме світові композиції Муніципальний Галицький камерний оркестр, співатимуть заслужений артист України Борис Репка, учасник конкурсу «Караоке без кордонів» Юрій Татарин, Надія Гураль.

Танцювальні виступи покажуть чотири тернопільські університети  (Тернопільський національний педагогічний університет, Тернопільський інститут соціальних та інформаційних технологій, Тернопільський державний медичний університет, Тернопільський національний технічний університет).



Євгеній Грабас, співорганізатор, автор ідеї говорить: 

— Ідея організувати Віденський бал виникла наприкінці січня. Спочатку захід був задуманий як студентський проект, який з часом переріс у більш масштабний, в який сьогодні вкладаються великі інвестиції. Найскладніше було організувати танці, адже людей, які професійно танцюють вальс, в Тернополі знайти важко, а саме Віденський бал, за традицією, має відкривати 200 танцювальних пар, проте, на жаль, таку кількість осіб у нашому місті знайти неможливо.

Організатори Віденського балу вийшли за рамки традиційної програми і планують провести благодійний аукціон. Головний лот аукціону – путівка на двох до Відня.

Андрій Крижанівський, директор туристичної агенції «Так Тревел», партнер заходу розповідає:

— Нам запропонували підтримати захід. Коли ми дізналися, що гроші від розіграшу путівки підуть на допомогу військових в АТО, ми довго не думали і відразу ж погодились. Сам я багато подорожую, у Відні доводилось бувати, але на Віденському балі ніколи не був, тому мені особисто дуже цікаво. Такого рівня заходи піднімають рейтинг міста, тому хочеться, щоб Віденський бал став щорічною традицією.

Кульмінація заходу —  нагородження короля і королеви балу, яким вручать цінні подарунки.

— Коли Євгеній запропонував долучитися до організації заходу такого масштабу, ми дещо задумалися. Так, для нас не вперше організовувати великі заходи, але Віденський бал все-таки вперше. Найважче було правильно скласти сценарій, ми його декілька разів змінювали, спілкувалися з людьми з-закордону, які бували на таких подіях і в результаті склали достойну програму. Ми віримо, що завдяки таким культурним подіям наше місто займе почесне місце в Україні. Також, безумовно, вдячні партнерам, які допомагають у створенні Віденського балу, зокрема, Андрію Крижанівському, який виставив на лот путівку у Відень. Зібрані кошти з аукціону передаємо в тернопільську «Самооборону». Ті гроші воїнам наразі дуже потрібні, —  зазначила Маріанна Балабан, Media Group CITY LIFE, співорганізатор заходу.

Юрій Мікоф, популярний ведучий, шоу-мен говорить: 

— Багато розкішних заходів вів, але бал — це буде вперше, мій дебют. Мені самому цікаво, як все відбуватиметься. Ніколи не танцював, тому, можливо, не тільки буду вести, але й спробую танцювати вальс. На вечорі будуть обирати королеву і короля, за що вони отримають ексклюзивний приз від ресторану «МАКСИМ» — романтичну вечерю на двох. Переможців визначатиме окрема колегія.

Тетяна Шершун, Media Group CITY LIFE, співорганізатор заходу каже:

— Прагнемо, аби гостям Віденського балу все сподобалося, ми б хотіли, щоб такий захід проходив традиційно в Тернополі і щоб люди почали звикати до таких подій. Дякуємо партнерам, що підтримують і вірять в наші сили, тому що зробити щось масштабне в нашому місті насправді дуже важко.

Захід розпочнеться о 21.00. Локація: ТРЦ «Подоляни», Podolyany Hall.

Дрес-код обов’язковий: для жінок – довга вечірня сукня (бажано білого кольору, проте допускаються й інші кольори), для чоловіків – смокінг чи костюм.

Фоторепортаж з прес-конференції: Ярослав Патра.


Тетяна Шило

Опис відсутній


Читайте також