На підтримку мови заспівають KODJOEP i WestBlood

Молодь Тернополя організовує концерт на захист і  підтримку української мови. Акція не є політичною, її організовує група «FreeUkraine», «FreeZone» й організація «За чисте місто».  У заході візьмуть участь гурти Тернополя і Львова.

- Ми організовуємо концерт на захист української мови, без політичних лозунгів і політиків. Це так звана соціальна акція, ніхто відомих людей її не спонсорує. Чекаємо, що прийдуть люди з молодіжних організацій, пересічна молодь, всі, кому небайдужа українська мова, - каже «ДОБІ» співорганізатор заходу Маркопольський Сергій. – В концерті візьмуть участь сім гуртів. Не буде сцени, вся апаратура буде встановлена на сходах драмтеатру, де й виступатимуть виконавці.

Сергій Маркопольський зазначив,що на Театральному майдані збиратимуть підписи за те, щоб позбавити громадянства тих людей, які були ініціаторами закону про мову. Планується монітор, де буде транслюватись звернення президента Грузії  щодо питання про українську мову, на знак підтримки діаспори. Можливо, виступлять грузинські виконавці.

Обласна рада не заперечували щодо проведенні даної акції.

Іванна КАНАК


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також