Луценко наказав новому прокурору Тернопільщини боротися з незаконними кар’єрами та вирубкою лісу

Юрій Луценко призначив нового прокурора Тернопільської області В’ячеслава Перча. Наказ про призначення генпрокурор озвучив перед особовим складом облпрокуратури.

Вячеслав Перч виходець з Чернівців, житель міста Києва, старший радник юстиції, криміналіст. До того працював начальником  управління ГПУ, яке, зокрема, займалось розслідуванням розгонів та вбивств під час Революції Гідності. А також розслідував отруєння Віктора Ющенка.

Як зазначив Юрій Луценко, він би хотів, щоб новим прокурором був молодий працівник саме з Тернопілля. Та, як виявилось, не було з кого вибрати.

– Один Олег Галицький залишився на господарстві. Всі інші заступники обласного прокурора або арештовані, або усунені, або ближчим часом туди підуть, – зауважив генпрокурор.

Не вдоволений він також був можливими кандидатами з Кременецької та Теребовлянської місцевих прокуратур.

Юрій Луценко підкреслив перші завдання для нового прокурора Тернопільщини.

– Так хочу вам сказати, шановні прокурори Тернопілля. Ваш бурштин – це ліс і кар’єри. Я вимагаю від прокурора області Вячеслава Перча припинити незаконну вирубку лісу. А також довести, щоб з 10 відсотків легалізованих кар’єрів, які є на Тернопільщині, їх стало щонайменше 90 відсотків ще цього року, – заявив очільник ГПУ.  


Назарій Наджога

Опис відсутній


Читайте також