Лілія Проць назвала першу тернопільську школу з якою "розриватиме кайдани" у сфері фізичної культури

Чемпіонка світу з паверліфтингу Лілія Проць нещодавно розпочала пропагувати проект "Здоровим бути модно". Лілія в інтернеті написала повідомлення про те, що шукає помічників, які готові "розривати кайдани" у сфері фізичної культури. За декілька днів відгукнулася директорка школи № 28. Чемпіонка світу з пауерліфтингу Лілія Проць створила план роботи спільно із школою № 28, який реалізує вже з 1 вересня.

— З вересня розпочинається новий навчальний рік. Багато розмов ведеться про зміни у навчальних програмах, а саме їх розвантаження. Міністерство вирішило починати з початкової школи, але крім розвантаження ще є одне проблема, яка більше торкається уроків фізкультури. Вже декілька років слідкую за навчальним процесом у школах, також спілкуюся з дітьми. В них немає зацікавленості до уроків фізичного виховання. Одні кажуть, що сидять на уроках або грають лише футбол, або тести, або ігри. Це призводить до того, що падає зацікаленість до уроків фізкультури.

Лілія Проць зазначає, що вчителі часто не є авторотитем для учнів. Визнає, є ідейні та просунуті педагоги, але є й вчителі зі старим світоглядом. Сьогодні фізкультура базується на тестах і на вивченні тих видів спорту, які школа навіть не може забезпечити інвентарем, говорить спортсменка.

— Лижна підготовка. Колись у школах давали лижне взуття, або у більшість сімей ці лижі були. Тепер, що робимо взимку? Гімнастика. Бруси. Така сама ситуація. В яких школах ще є козел чи кінь? А перекладина, яка була розтяжка, де юнаки вивчали "сонечко". Про плавання взагалі мовчу. В місті катастрофа з басейнами. Але це не означає, що маємо опускати руки чи звалювати усе на міську раду. Тому вивчаючи різні види рухової активності, види спорту, читаючи статті про уроки фізкультури в інших країнах — виникла ідея "Здоровим бути модно!". А саме: впроваджувати нове і цікаве в уроки фізкультури, — говорить жінка.

Лілія Проць розмовляла із заступником міського голови Леонідом Бицюрою, який зацікавився цим проектом

— Оскільки вже була співпраця з директором школи №28 Лілією Вавринів, тому звернулася до неї з цією ідеєю. Приємно, що вона підтримала. А ще домовились про ряд заходів на базі школи, щоб зацікавлювати дітей займатися і фізкульутрою, і спортом, і вести здоровий спосіб життя, — зазначила Лілія Проць. 


Тетяна Шило

Опис відсутній


Читайте також