Кременецький лідер «Народного контролю», якого жорстоко вбили, боровся з корупцією та несправедливістю

26 травня перестало битись серце відомого громадського активіста Тернопільщини, члена ГО «Народна рада», голови фракції «Народного контролю» у Кременецькій міській раді Віталія Ващенка.

Ще вранці журналісти «Народного контролю» знімали у Кременці репортаж та спілкувалися з активістом щодо декількох резонансних справ. Він, як завжди, проявляв активну громадську позицію та боровся з корупцією та несправедливістю. А пізно ввечері цього ж дня Віталія Ващенка жорстоко побили.

Двоє молодиків біля подвір'я чоловіка вичікували слушного моменту, і коли той зайшов в двір та попрямував до машини, підбігли і почали бити. На шум відреагували сусіди та викликали швидку. Вони бачили, як втікали нападники. Злочинці втекли з місця злочину на чорній Ауді з чернівецькими номерами, - повідомили кременчани.

Медики довго боролися за життя Віталія. Його тіло було все побите з безліччю січених ран, а від численних ударів почалася внутрішня кровотеча. Близько другої ночі активіст помер.

«Наймовірніше, вбивство було замовлене. За кілька днів до смерті Віталія попереджали, що на нього готується напад, та той не звернув увагу на цю інформацію», - зазначають побратими Віталія.

«Народний контроль» Тернопільщини втратив активного члена, який безпощадно боровся із системою, піднімав актуальні питання бездіяльності влади, зловживання та корупції.

Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого, його побратимам. Віримо, що злочинці будуть знайдені, а до відповідальності будуть притягнені не тільки виконавці, а й замовники цієї розправи.

Вічна пам’ять герою…


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також