Коротке голодування - корисне, вважає лікар-дієтолог з Тернополя

Голодувати більше тижня - тільки під наглядом лікаря, каже лікар-дієтолог, кандидат медичних наук Наталя Суслова. Тижневе голодування буде навіть корисним, розповіла вона  TopNews.

Нагадаємо, тернопільська волонтерка Лілія Мусіхіна голодує на підтримку Надії Савченко. Приєднались до акції інші активісти. - Голодування до тижня вважається короткотривалим і навіть дуже корисним для організму, бо є своєрідним методом детоксикації, - каже Наталя. - Його часто рекомендують при порушеннях обміну речовин, алергічних захворювання. Річ у тім, що через малу фізичну активність, незбалансоване та неправильне харчування, у клітинах нашого організму накопичується величезна кількість токсинів та білків. Усе це поволі вбиває нас. Короткотривале голодування можна порівняти з віником, який вимітає з нашого тіла увесь непотріб та зцілює його. Омолоджується шкіра, поліпшується кровообіг, відлагоджується робота усіх систем. Але голодувати потрібно з розумом, як кажуть, а коли вживаєте ліки - то обов'язково під наглядом медика. Не рекомендується голодувати дітям, підліткам, вагітним, важкохворим і літнім людям. Лікар каже, що упродовж дня необіхідно випивати до 3 літрів води чи несолодкого трав'яного чаю, та робити клізми, аби вся накопичена отрута — виходила. Також варто багато часу проводити на свіжому повітрі, займатися фізичною працею, але коли відчуваєте втому — прилягти та поспати. Сон — це також оновлення, лікарство для мозку та нервової системи. Не можна палити чи вживати знеболючих. - Голод це можливість навчитися керувати собою і прислухатися до себе. Організм, який природньо прагне їжі, буде влаштовувати спокушати вас кинути голодування: з'являться сумніви, можливо — безсоння, навіть біль, меланхолія... Але все це омана. Не піддавайтеся, то голод випробовує вашу силу волі. Витримаєте, і за кілька днів крім легкості в тілі, відчуєте приблив енергії, з'явиться бажання творити, змінювати світ. З голоду, каже Наталія Суслова, слід виходити дуже обережно. Щодня вводити в раціон не більше однієї страви. Можна розпочати з тертого яблука. Овочі — повинні бути вареними або приготованими на пару. Порції дуже малі. Корисними будуть різні каші, кисломолочні продукти. Наталя Суслова попереджає, що довготривалі голодування, більше тижня, повинні відбуватися тільки під наглядом лікаря. В іншому ж випадку, схожі “експеременти” можуть дуже погано завершитися для здоров'я людини. Довідка: Серед українців поки ж що найдовше голодував Мустафа Джемілєв — 306 днів. У світі ж лідером вважається індійський йог Пралад Джані. Він стверджував, що 70 років прожив без їжі і води, харчуючись божественним еліксиром. Медики переконані: здорова людина може обходитися без їжі до двох місяців, а ось без води — до 5 днів.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також