Конфлікт через бізнес на Тернопільщині: чоловіку вибили зуби, зламали ніс і залишили непритомного на бетоні. ФОТО

На спробу рейдерського захоплення батькового бізнесу у Шумську на Тернопільщині скаржаться діти підприємця Михайла Руденького.  За словами сина Віталія Руденького, до батька в цех увірвався колишній партнер по бізнесу, жорстоко побив та  залишив напризволяще. 

За словами сина, конфлікт почався 15 років тому. Тоді батько вирішив посіяти гречку. До справи приєднався Сергій Лірський. 

— Вони посадили гречку, неврожайний був рік, втратили гроші, близько шести тисяч доларів. Тоді він почав переслідувати тата, вивозили в ліс... Це все за ті гроші, які вони втратили. Були судові рішення, суд вирішив, що тато йому нічого не винен. Але тато дуже добре людина, тому він таки кошти повернув. Але цей пан образився, бо тато в поліцію звертався через переслідування, — розказує Віталій Руденький. — Ця людина намагається відібрати в тата все. Кожного разу, коли з'являється якесь замовлення або контракт, то він приходить, іноді просто погрожує, цього разу побив. Ця людина — місцевий авторитет, якому ніхто не заперечує, тато єдиний, хто це зробив. 

Приміщення, де зараз є столярний цех, колись було картоплесховищем. Михайло Руденький, як стверджує син, його придбав та добудував. 

Кілька років тому Сергій Лірський прийшов у цех та порозбивав верстати.

Поспілкуватись з побитим Михайлом Руденьким не вдалось, як пояснив син: батько у лікарні, йому вводять заспокійливе, тому чоловік практично постійно спить.

Про обставини останнього конфлікту розповідає син. 

— 12:00. Сергій Лірський потрапив на територію приватного деревообробного цеху. Жодної репліки, жодного слова – удар коліном в обличчя. Тато втратив свідомість. Каже, що крізь туман пам’ятає удари ногами по голові і в груди. Після цього Лірський їде у відділок міліції і пише  заяву на тата. Весь цей час тато лежить в непритомному та напівпритомному стані на холодній підлозі в цеху. У відповідь на заяву Лірського приїжджає поліція. Бачить непритомного побитого тата на холодні підлозі і… повертається назад до відділку. По дорозі просить сусідів викликати швидку. Згодом сусід привозить тата до лікарні. Лікарі повідомляють маму і телефонують в поліцію. Поліція відмовляється приїжджати. Мама дзвонить шумському начальнику поліції, той її відповідає, що «то не наша справа, швидка надішле нам документи і ми їх подивимось». Робимо ще кілька дзвінків, залишаємо скаргу в колцентрі нацполіції. 15:00 (приблизно) — приїхала поліція, почала неохоче опитувати маму, — розповідає Віталій. 

У чоловіка зараз забій тканин, забій голови, грудної клітки, зламаний ніс, накладені шви на потилиці, зламаний ніс, вибиті зуби, струс головного мозку, підозра на перелом ребра, каже Віталій. 

Начальник Сектору комунікації ГУ НП в Тернопільській області Сергій Крета каже, що розпочали кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень. Крім того, у межах службового розслідування поліція перевіряє правомірність дій правоохоронців.

У четвер, 20 жовтня, близько 12 години до поліції Тернопільщини надійшло повідомлення від одного із приватних підприємців м. Шумськ. Він повідомив, що у приміщення складу деревообробного цеху проникли сторонні особи. На місце події виїхала слідчо-оперативна група та зафіксувала обставини події. Попередньо правоохоронці встановили: між двома колишніми компаньйонами триває суперечка щодо розподілу часток власності вищевказаного деревообробного цеху. Під час їхньої останньої зустрічі між чоловіками виник конфлікт і бійка. У результаті інциденту один з чоловіків отримав тілесні ушкодження, його госпіталізували до лікарні. Тим часом інший учасник бійки звернувся до поліції із заявою про незаконне вторгнення на його склад. За фактом побиття підприємця розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.
 Поліція встановлює всі обставини інциденту для правової кваліфікації події. Крім того, поліція Тернопільської області у межах призначеного службового розслідування перевіряє правомірність дій правоохоронців, — сказав Сергій Крета.

 

 

 

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також