Галерею про життя героїв, які загинули обороняючи країну від терористів, роблять в Тернополі

1Тернополян просять допомогти створити документальну галерею пам’яті про наших героїв. Працівники державного архіву Тернопільської області шукають тих, хто добре знав наших Героїв - Героїв Небесної Сотні Революції Гідності та бійців з Тернопільщини, які загинули у 2014-2015 роках під час проведення антитерористичної операції на сході України.

Про це повідомляє дружина загиблого Андрія Юркевича в себе не сторінці у Фейсбуці. - Ми відпустили Янголів у небо, пам'ять збережемо на землі, - пише Христина Юркевич.

Архівісти формують збірку поєднуюючи пошук інформації на інтернет-ресурсах та соціальних мережах, у газетних публікаціях зі спілкуванням з родинами, близькими та друзями загиблих. Завдяки цьому збірка поповнюється ексклюзивними документами. Працівники архіву розуміють цінність кожного такого документу, тому працюють з ними з великою повагою й уважністю. У архівній збірці, яка станом на початок жовтня 2015 року нараховує 156 справ, є документальна інформація про 7 учасників Революції Гідності, які загинули, з Тернопільщини: Войтовича Назарія, Голоднюка Устима, Капіноса Олександра, Костенка Ігора, Мойсея Василя, Слободяна Тараса, Аксенина Василя, та 72 бійців і 1 волонтера з Тернопільщини, які загинули у 2014-2015 роках у період проведення антитерористичної операції на сході України. Усі зібрані документальні матеріали вже доступні для ознайомлення у читальному залі держархіву області, а з 13 жовтня 2015 року у приміщенні держархіву області відкрита виставка до Дня захисника України документальних матеріалів про тих, хто загинув заради нашої свободи (м.Тернопіль, вул. Гетьмана Сагайдачного,14). Робота архівістів із наповнення архівної збірки документами триває. Звертатися можна за адресою: 46000 м.Тернопіль, вул.Грушевського, 8, праве крило, четвертий поверх, каб.455 (Тереза Богданівна), контактний телефон (0352) 52-25-63, е-mail: ternafdato@gmail.com

Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також