Два тернопільських прокурори можуть опинитись за ґратами

Двом тернопільським прокурорам оголошено підозру в хабарництві. Одного взяли під арешт, іншого суд у Києві зобов’язав цілодобово не виходити з дому.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

– Інформую, що сьогодні так звана справа "Тернопільських прокурорів" наближається до свого логічного завершення. Оголошено про підозру в одержанні неправомірної вигоди заступникові прокурора Тернопільської області та керівникові Тернопільської місцевої прокуратури, які вже, напевне, вважали, що їх злочинні дії залишаться непоміченими Фемідою, – заявив Назар Холодницький.

Він також твердить, що прокурорів підозрюють у вимаганні хабара на кількасот тисяч гривень.
За те Солом’янський районний суд призначив їм запобіжний захід.

– Слідчим суддею Солом'янського районного суду міста Києва розглянуто клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та обрано запобіжний захід - тримання під вартою, з альтернативою внесення застави у розмірі 500 000 грн. одному та застосовано цілодобовий домашній арешт щодо іншого "правоохоронця", які обґрунтовано підозрюються у вимаганні хабара в розмірі більше 300 000 грн.

Нагадаємо, 24 лютого цього року на сайті НАБУ появилося повідомлення, що на Тернопільщині проводилась широкомасштабна операція. Відбувалося понад 40 обшуків.

Процесуальні дії проводились в межах розслідування факту вимагання хабара у розмірі 12 тисяч доларів США (324 тис. грн) від мешканки міста Тернополя за припинення порушеного проти неї кримінального провадження. На причетність до скоєння даного правопорушення перевіряються понад 10 осіб, в тому числі співробітники Управління поліції Тернопільської області, прокуратури Тернопільської області і прокуратури міста Тернополя.

 Як повідомляють сьогодні тернопільські ЗМІ, справа може стосуватися заступника прокурора області Івана Антюка та прокурора Тернопільської місцевої прокуратури Віталія Сідорова.

Слід також зауважити, що протягом 2015-16 років було спіймано на хабарництві близько десятка посадовців з Тернополя. Як правило, тернопільські суди призначають їм покарання у вигляді 25 500 гривень штрафу незалежно від розміру хабара.


Назарій Наджога

Опис відсутній


Читайте також