Депутат Тернопільської міської ради відіслав лист Путіну і подарував диск "А я – не москаль"

Диск з піснями, де висміюються "москалі" та лист, в якому Росію називає сестрою-курвою надіслав президенту Росії Володимиру Путіну депутат Тернопільської міської ради Богдан Попадин. В листі Попадин вимагає Путіна не проявляти шовінізму.

- Жодної реакції я не очікую, це просто вияв іронії, щоб самому посміятися з його дурнуватої політики щодо України і щоб це могли зробити інші люди, - пояснив свій вчинок Попадин, який очолює комісію з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності. У листі Попадин вимагає не втручатися в українські справи, не проявляти російський шовінізм, називає північного сусіда "молодшою сестрою-курвою, що заблукала в московських болотах", наголошуючи, що Росія аж ніяк не є для України старшим братом. - Відправив усе офіційно, маю квитанцію. Заадресував "Москва, Кремль, Президенту Російської Федерації Путіну". Написав українською: Владіміру Владіміровічу Путіну. Я цим підкреслюю, що є різниця між Васілієм і Василем, між Владіміром і Володимиром. Бо власні імена не перекладаються, якщо він Джон - то він Джон, а не Іван. Якщо Тернопіль - то Тернопіль, латинкою пишуть Ternopil'. І аж ніяк не Тєрнополь, росіяни не розуміють, що в основі перекладу власних назв лежить фонетичний принцип, - сказав Попадин. Альбом Антіна Мухарського (творчий псевдонім - Орест Лютий) обрав через те, що пісні у ньому - на відомі радянські мелодії.

- Є пісня на мелодію всім відомої пісні "С чєго начинаєтся Родіна...", то там "З чого починалась Московія...", і далі все по суті, хай послухає. Там радянські мелодії, а от слова правильні, наші. Диск я після покупки не розпаковував, щоб часом не подумали, що то якийсь терористичний предмет, - додав депутат.
За матеріалами: Gazeta.ua

Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також