Четвертий вбивця кременецького депутата Віталія Ващенка вже під арештом

Поліція спіймала четвертого підозрюваного у вбивстві депутата Кременецької міської ради, одного з керівників громадської організації «Народна рада», Віталія Ващенка.

Про затримання злочинця повідомили сьогодні у Головному Управлінні Національної поліції в Тернопільській області.

Підозрюваний раніше неодноразово судимий за хуліганство, крадіжки та незаконне заволодіння транспортним засобом. Йому лише 25 років, переселенець з Криму. Як повідомляють у поліції, чоловіка затримали у Кам’янському (раніше Дніпродзерджинськ)  Дніпропетровської області, де він переховувався на квартирі родичів.

За словами виконуючого обов’язками заступника начальника ГУ НПУ в області Казимира Попіля, у зловмисника вилучили автомобіль «Ауді».  Саме на цьому автомобілі з чернівецькими номерами четверо вбивць приїжджали в Кременець стежити за Віталієм Ващенком. А виконавши свій смертельний задум, тією ж «Ауді» зловмисники втекли.

25-літній кримчанин навіть встиг частково розкомплектувати автівку, яку він приховав у гаражі. Бо ж автомобіль міг привернути увагу правоохоронців.

Зараз четвертий зловмисник, як і решту його спільників, знаходиться під арештом. Втім, поліція покамість так і не озвучила успіхи у пошуках замовників вбивства.

Нагадаємо, Віталій Ващенко займався викриттям правопорушень в Кременецькій міській раді, місцевій прокуратурі та інших державних установах. Головною версією вбивства вважається саме активна громадська діяльність кременчанина. Наприкінці травня його переслідували і серед ночі побили до смерті.

За півтора тижні після вбивства правоохоронці затримали одного з виконавців злочину та посередника, а через декілька днів під вартою опинився і організатор злочину, повідомляють у Секторі комунікації ГУ НПУ в Тернопільській області.


Назарій Наджога

Опис відсутній


Читайте також