Андрій Давиденко – лідер електоральних симпатій у Теребовлянському окрузі

Андрій Давиденко, кандидат у народні депутати, представник Української народної партії став лідером електоральних симпатій у Теребовлянському виборчому окрузі № 166, до якого входять Бучацький, Гусятинський, Монастириський та Теребовлянський райони. Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром з інформаційних проблем територій Національної академії Наук України 28.09 - 1.10.2012 року.
Зокрема відповіді на запитання "Якби зараз були вибори до Верховної Ради, то за кого з кандидатів по Вашому округу Ви б, швидше за все, проголосували?" розподілились наступним чином:

Андрій Давиденко  18,8

Михайло Апостол   14,2

Надія Хоптян           9,5

Микола Люшняк      8,6

Михайло Савчук      1,6

Іван Кісь                  

ніхто                        10,1

не визначилися        37,2

За словами директора Центру Петра Жука, рейтинг Андрія Давиденка зріс за рахунок частини невизначених і колишніх прихильників представника ВО «Батьківщина», котрі побачили альтернативу у молодому кандидатові. «Очевидно, що Андрій Давиденко зумів привернути увагу патріотичного електорату, тих, хто на цих виборах швидше за все голосуватиме за політичні сили з чіткими позиціями в ідеології, насамперед ВО «Свобода». Опитування показує, що діє позитивне сприйняття програми й іншої друкованої інформації, виразної й зрозумілої особистої позиції кандидата. Виборець виділяє у Давиденка позитивні риси: патріотизм (21,3 %), порядність (20,6 %), людяність (15,4 %)», - сказав він у своєму коментарі. Петро Жук вказав також на тенденцію можливого подальшого зростання рейтингу кандидата. Опитування проводилося методом телефонного обдзвону. Обсяг прямої еквівалентної пропорційної вибірки для цього опитування становить 518 респондентів. Опитування проводилося Центром з інформаційних проблем територій в рамках власної програми моніторингу громадської думки. Допустима похибка становить 1,8 % при 90 % рівні довір’я за Стьюдентом. Олена БУЛАС


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також