З квартири 81-річного тернополянина шляхом обману викрали майже 20 тис. грн

У Тернополі з квартири 81-річного пенсіонера двоє незнайомок викрали 7 тисяч гривень та 300 євро. Жінки представились працівниками товариства Червоного Хреста. Про це повідомили на сайті поліції Тернопільської області.

"Як повідомив потерпілий, який сам звернувся в поліцію, до його квартири постукали невідомі жінки, які представилися співробітниками благодійної організації. Вони запевнили, що чоловік може отримати грошову допомогу від їхнього товариства. Пенсіонер впустив незнайомок до квартири і поки одна зловмисниця відволікла його увагу розмовою про умови отримання матеріальної допомоги, інша в цей час знайшла та викрала у старенького 7 тисяч гривень та 300 євро",  йдеться у повідомленні поліції.

Дану подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану).

Правоохоронці звертаються до мешканців області, особливо пенсійного віку:

  • не впускайте до помешкання незнайомих людей;
  • вимагайте показати підтверджуючий документ у людей, які представляються працівниками різних благодійних організацій, соціальних та комунальних служб;
  • яякщо ви побачили підозрілих осіб у під’їзді чи біля будинку телефонуйте до поліції.



Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також