На Тернопільщині нетверезий водій пробував підкупити поліцейських

Транспортний засіб, яким керував нетверезий водій зупинили працівники патрульної поліції Чортківського району. Причиною зупинки стало порушення правил дорожнього руху. Про це повідомили на сайті поліції Тернопільської області.

"Під час спілкування з водієм правоохоронці помітили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння. Тест підтвердив вміст алкоголю в крові. Проте, за нескладання протоколу водій запропонував патрульним хабар. Поліцейські попередили водія, що за надання службовій особі неправомірної вигоди передбачена кримінальна відповідальність. Та попри це він не зупинився та спробував залишити в службовому автомобілі 1400 гривень",  йдеться у повідомленні поліції.

Факт пропозиції неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 ККУ (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі). Також поліцейські склали на порушника протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом в стані сп’яніння).

Поліція нагадує водія про відповідальність за кермування автом у нетверезому стані:
  • за ч. 1 ст. 130 КУпАП — штраф 17 000 гривень, з позбавленням права керування на 1 рік;
  • за ч. 2 ст. 130 КУпАП — штраф 34 000 гривень, з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого;
  • за ч. 3 ст. 130 КУпАП — штраф 51 000 гривень, з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу;
  • за ч. 4 ст. 130 КУпАП — штраф 34000 або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.


Оксана Кучма

Опис відсутній


Читайте також