У Тернополі хочуть заборонити цирк

Вслід за провідними країнами та містами світу, все більше і більше міст України приймає рішення про локальну заборону пересувних цирків з тваринами. Світова практика показує, що для успішної діяльності цирку не потрібно експлуатувати тварин.

До слова, найвідоміший у світі цирк - du Soleil - ніколи не використовував у своїй діяльності тварин, базуючи свої виступи на майстерності талановитих акробатів та аніматорів. 

Чеховська Людмила зареєструвала електронну петицію про заборону пересувних цирків у Тернополі.

Аджн відбувається системне порушення природоохоронного законодавства. Влітку 2017 року в Україні було прийнято закон 5119-1 про посилення відповідальності за жорстоке поводження з тваринами. Інфраструктура Тернополя не може забезпечити належних умов, в яких ведмеді, жирафи, слони, верблюди, тигри, крокодили чи інші дикі тварини могли б перебувати у місті у відповідності до своїх біологічних, видових та індивідуальних особливостей та потреб, санітарних норм та з можливістю вільного вигулу. 

Окрім цього, діяльність цирків з тваринами несе безпосередню небезпеку для населення, адже дресирування пригнічують тварин, роблячи їх більш агресивними і непередбачуваними. Історії відомо багато випадків, коли виснажений тортурами звір, аби зупинити знущання, нападає на свого дресирувальника та глядачів залу, завдає їм смертельних поранень. 

Авторка петиції завершує: 

" Просимо міську раду висловити офіційну заборону виступів шапіто з тваринами у Тернополі і покласти край негуманній та незаконній експлуатації тварин на території міста". 




Ольга Фірман

Опис відсутній


Читайте також