Делегація з Тернопільщини поїхала на Європейський конгрес

Представники органів місцевого самоврядування Тернопілля разом із делегаціями ще десятка областей беруть участь у IV Європейському конгресі місцевого самоврядування. До участі в дискусіях запрошені міжнародні експерти, представники самоврядних органів та бізнесу.

Зокрема, про економічні проблеми суспільства та громад говорив Джованні Нікола Пес - фахівець у сфері інклюзивного фінансування, структурних фондів, державних відносин, європейської та міжнародної політики, державних справ, який підтвердив, що «об'єднання економічної і суспільної мети можливе, це доводять  дії італійської урядової і самоврядної влади, а також бізнесу, і це є добрим прикладом такої комбінації».

Професор Краківського Економічного Університету Фадей Кудлац зазначав, що об'єднання економіки і суспільних аспектів дуже важливе, адже має соціальну сторону.

Практичного значення дискусії додав священик Войцех Садлон, директор Інституту Статистики Католицького Костелу, який розповів про те, що деякі священнослужителі стали організаторами сільських кооперативів.

Також під час дискусій делегації могли знайти для себе відповіді на запитання та поради щодо того, чи органи самоуправління  готові до реалізації положення про захист персональних даних, децентралізація чи централізація – яким буде майбутнє органів місцевого самоуправління, державно-приватне партнерство – шлях для успішного залучення інвестицій у розвиток регіону, як створити презентаційні відео, яке стане чинником популяризації та розвитку громади,  та інше.

Таким чином Польща вже вчетверте стала платформою для обміну думками та   місцем зустрічі лідерів місцевого самоврядування і регіональних еліт, представників  громадських організацій і бізнесу, міжнародних експертів,  повідомили в Облраді.


Ольга Фірман

Опис відсутній


Читайте також