Тернополяни можуть вдома записатися до центру зайнятості

Державна служба зайнятості запровадила послугу самостійного запису громадян на прийом до фахівців центру зайнятості. Вказана послуга доступна через будь-яку пошукову систему, ввівши запит «Електронна черга - Державна служба зайнятості», або на Інтернет-ресурсі Державної служби зайнятості www.dcz.gov.ua через сервіс “Електронна черга”.

Отож, кожен має змогу самостійно, не витрачаючи зайвого часу, записатися на індивідуальний прийом до фахівця будь-якого центру зайнятості України.

Для запису необхідно виконати наступні кроки:
  1. Заповнити обов’язкові поля.
  2. Вказати мету відвідування:
  • консультація щодо сприяння працевлаштуванню
  • консультація щодо вибору професії
  • консультація з питань професійного навчання
  • консультація щодо тимчасової зайнятості
  • консультація з питань професійної орієнтації
  • юридична консультація
  • реєстрація в центрі зайнятості
  1. Обрати центр зайнятості. 
  2. Обрати бажану дату та час відвідування (на зеленому полі).
  3. Записати, роздрукувати, відправити на власну електронну пошту чи сфотографувати на мобільний телефон талон на відвідування, де зазначений порядковий номер, центр зайнятості, адреса, телефон, дата, час, номер робочого місця, перелік необхідних документів.
Якщо змінились обставини, є можливість скасувати відвідування.

Після запису в електронну чергу, потрібно лише завітати до обраного центру зайнятості у зарезервований час та звернути увагу на табло у секторі самостійного пошуку роботи, яке відобразить номер талону та робоче місце фахівця, який вже чекатиме на вас.

До речі, діє й мобільна версія «Електронної черги», яка дозволяє записатися на прийом до фахівців центрів зайнятості безпосередньо з мобільного телефону.



Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також