У Тернопільській психоневрологічній лікарні повністю реконструювали три відділення

Відкрили три відділення після реконструкції на базі Тернопільської комунальної клінічної психоневрологічної лікарні. Там оновили та осучаснили центр нейрореабілітації, дитяче відділення та 6-те психіатричне відділення.

Здійснили роботи за рахунок коштів обласного бюджету, меценатів та благодійних внесків. 

На придбання спеціального обладнання для оснащення нейрореабілітаційного блоку виділили 705 тис. грн. У центрі проходять лікування пацієнти після інсультів,  повідомляють на сайті ОДА.

Як поінформував головний лікар медичної установи Володимир Шкробот, у дитячому психіатричному відділенні лікуються пацієнти з гострими психічними захворюваннями, неврозами і реактивними станами тощо. Лікування у відділенні охоплює комплекс заходів: раціональний підбір медикаментів, корегування мови, психолого-експериментальні дослідження, соціальне адаптування, різноманітні педагогічні прийоми. Що ж стосується 6-го психіатричного відділення, то в ньому також створено всі необхідні умови для лікування пацієнтів з відповідними захворюваннями.

«Ми з Віктором Вікторовичем протягом ось уже майже трьох років робимо все можливе для того, щоб медицина в області піднялася на якісно новий рівень. Тепер працюємо над покращенням третинного рівня надання меддопомоги. Для нас важливо, що в умовах медичної реформи, а також в умовах так званої екстериторіальності медичних послуг, у нас є така можливість. Це, відповідно, дозволить лікуватися на Тернопільщині не лише пацієнтам з нашого краю, а й із сусідніх областей. Бо там, де якісні послуги, там – і пацієнти», – акцентував Степан Барна.

Він також нагадав, що перші кроки, які були здійсненні в цьому напрямі, – це було відкриття перинатального центру. Після того було відкриття лабораторного корпусу, центру політравми, а тепер на черзі – ще й відкриття кардіоцентру на базі Тернопільської університетської лікарні.






Ольга Фірман

Опис відсутній


Читайте також