Скандального отця Мстислава можуть посадити на 8 років

У Тернополі поліція порушила кримінальну справу проти колишнього правлячого архієрея релігійної організації “Тернопільська єпархія Української Автокефальної Православної Церкви” Гука Ростислава (Мстислава). Скандального отця підозрюють у розкраданні грошей.

Як розповіла Наталя Шевчук, голова Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Мефодія, кримінальну справу відкрили ще 9 листопада.

У листі, який правоохоронці надіслали пані Наталі йдеться :

09.11.2017 року розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом привласнення грошових коштів колишнім правлячим архієреєм релігійної організації “Тернопільська єпархія Української Автокефальної Православної Церкви” Гуком Ростиславом Володимировичем (Мстиславом), вчиненого у великих розмірах. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення: ч.4 ст.191 КК України”.

Додамо, що отець Мстислав був головним фігурантом скандалу, коли священики розважалися у нічному клубі “Сіті” – випивали алкоголь, танцювали з дівчатами та билися з місцевими хуліганами. Після цього випадку архієпископ Мстислав з Тернополя не відправився не в монастир, а продовжив гуляти. Вечори проводив у себе вдома у компанії чужої жінки. А на вихідні їздив пиячити за місто, де розважався вже з іншими подругами.Журналісти ТСН хотіли переконатись, чи покутує гріхи архієпископ Мстислав. Його шукали по всіх чоловічих монастирях, та не знайшли. Потім журналісти поїхали у Тернопіль, відшукали помешкання отця. Крізь вікно побачили, як він проводив вечір з чужою жінкою.

Зауважимо, що згідно ч.4 ст.191 КК України, привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в віданні, у великих розмірах, карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Нагадаємо, торік священик "засвітився" у скандалі в одному із барів Тернополя.

Читайте також: В мережі з’явилися фотожаби про скандального священика, який відпочивав з дівчатами в клубі.

Тернопільський священик, який розважався в "Сіті", знову служить у церкві.



Ольга Фірман

Опис відсутній


Читайте також