На Тернопільщині знайдуть найкращого вчителя

На Тернопільщині шукатимуть кращих педагогів, які зможуть представити наш край на всеукраїнському рівні. З 1 жовтня розпочнеться реєстрація на Всеукраїнський конкурс «Учитель року-2018», що має виявити педагогів, готових до реформування освіти.

Переможці конкурсу отримають звання «Заслужений вчитель України» та грошові винагороди, лауреати   — грамоти Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України.

«Конкурс є важливим для нас, оскільки він проходитиме у передстартовий рік для формування Нової української школи. Ми розуміємо, що зміни в школі відбудуться лише тоді, коли зміниться учитель, і цей конкурс має допомогти нам виявити активних педагогів, тих, хто готовий до змін уже зараз», - наголосив заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей.

Конкурсні змагання проводитимуться  у чотирьох номінаціях: «Українська мова та література», «Фізика», «Німецька мова» та «Фізична культура».

Основні фахові змагання вчителів відбуватимуться публічно, про що йдеться в умовах конкурсу.

Вперше конкурсантів реєструватимуть на єдиній платформі, яку надала компанія «Майкрософт Україна». Посилання на реєстраційну форму буде розміщено на сторінці МОН України 1 жовтня.  А реєстрація триватиме до 22 жовтня 2017 року.

У фіналі конкурсу педагоги  представлятимуть  коротке відеорезюме — міні-розповідь про досвід роботи у школі та унікальні напрацювання. Також освітяни продемонструють педагогічну майстерність у конкурсі «Методичний практикум».

Завершальні змагання відбудуться в чотирьох областях: Рівненській, Івано-Франківській, Запорізькій та Волинській.

Перебіг заключного туру, відеозаписи конкурсних випробувань, оціночні відомості можна буде переглянути на сторінці конкурсу.

Окрім цього, МОН розпочне роботу над оновленням Положення про Всеукраїнський конкурс «Учитель року».   Проект цього документу буде представлено для широкого громадського обговорення.




Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також