На Тернопільщині шукатимуть небезпечні спінери, які могли завезти в область

Не купувати дітям спінери типу "COLOR SPIN LED" модель "CS5555 SYM0024" радять спеціалісти Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області. За їх словами, іграшка є небезпечною для здоров'я дитини. Зараз розпочато роботу щодо виявлення даної моделі іграшки на ринку області.

— Так, за отриманою інформацією з міжнародної системи повідомлення про продукцію, що становить серйозний ризик (RAPEX), іграшка спінер COLOR SPIN LED модель CS5555 SYM0024 становить серйозний ризик, оскільки акумуляторний відсік спінеру легко відкрити без використання будь-яких інструментів та отримати доступ до елементів живлення, які дитина може покласти у рот і проковтнути, що, в свою чергу, завдасть шкоди її шлунково-кишковому тракту. Зазначений продукт не відповідає вимогам Директиви щодо безпеки іграшок та відповідним європейським стандартам EN 62115, — зазначають в управлінні.

Довідка: Спінер - це антистресова іграшка. У центрі популярного серед дітей та підлітків гаджета— підшипник з металу або кераміки, по боках розташовані кілька лопатей/крил або обважнювачів. Іграшка виготовляється з різних матеріалів, таких як латунь, нержавіюча сталь, титан, мідь і пластик. Матеріал і дизайн підшипників впливає на час обертання, тип вібрацій і шуму, створюючи унікальний сенсорний зворотний зв'язок.

Спінер рекламується як засіб допомоги людям, які мають проблеми з концентрацією уваги або відчувають неспокій (наприклад, СПАУ, аутизм або тривожний розлад), виступаючи в ролі спускового механізму для нервової енергії або стресу. 


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також