Цілісний комплекс для ознайомлення з історією УПА облаштують на Тернопільщині

У рамках проголошення 2017 року на Тернопільщині роком Української Повстанської Армії, у селі Антонівці, що на Шумщині, планують реконструювати та облаштувати штаб УПА. Цілісний комплекс із відреставрованими криївкою, землянками, кухнею, конюшнею, а також із встановленням Алеї Героїв планують завершити до 14 жовтня, адже саме на цю дату припадає річниця створення УПА.

На території самого штабу планується впорядкувати літній клас, зробити вхід від штабного будинку до сцени, облаштувати сцену, побудувати конюшню, яка в перспективі буде використовуватися для проживання таборуючих та туристів. У планах також  встановлення Алеї Героїв із табличками загиблих повстанців.

При цьому, як зазначив заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик, під головуванням якого відбувся організаційний комітет, відреконструюваний штаб в Антонівцях повинен стати музеєм і бути місцем проведення патріотичних заходів, а тому для цього всі роботи потрібно завершити максимально якісно та швидко, повідомляє прес-служба ТОДА.



Соломія Бурдаш

Опис відсутній


Читайте також