У Тернополі хочуть провести фестиваль пива на честь австрійця, який створив рецепт "Жигулівського"

13-14 травня у Тернополі мають намір провести фест пива та м'яса Фон Вакано Крафт Фест. Інформація з'явилась у мережі facebook.

Як зазначають організатори, фест присвятять відомій особистості краю - Альфреду фон Вакано, людині, що створила рецепт Жигулівського пива. Вважається, що саме на Тернопільщині у Козові і народився австрієць.

Проте, як відмітила користувачка Natalia Martin, назвати пивовара відомою особистістю краю важко, адже пивоварню було засновано у Росії.

— Відома особистість краю? Ви певно жартуєте. Вікі каже, що Альфред Вакано фон Вельйо заснував свою броварню в Росії, у Самарі. Яким боком тут Тернопілля? Назва "Жигулівське" чітко пов'язана із Росією ( Жигулёвские горы), бо саме там створив свою пивну імперію наш сабж. Не розумію, навіщо це все за вуха притягують до Тернополя, типу "І ми, Химко, люди", - написала Наталя. 

Нагадаємо, що минулого року в Тернополі провели перший фестиваль крафтового пива.  У місті можна було спробувати та придбати близько 40 сортів пива ручної роботи.

 


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також