Зоя Рочняк: "Дякуємо журналу CITY LIFE за можливість поїхати у Відень, де ми побачили Віденську оперу"

У Тернополі готуються до щорічного віденського балу. Проведуть його 3 лютого у театрі ім. Т.Г. Шевченка. Вперше Media Group CITY LIFE провів віденський бал минулого року. У програмі заходу були представлені світові композиції у виконанні Муніципального Галицького оркестру, співочі виступи артистів, показові танцювальні виступи, майстер-класи, благодійний аукціон, виручені кошти з якого передали волонтерам на потреби воїнів АТО. Головний лот аукціону – путівка до Відня. Її придбало подружжя Дмитро та Зоя Рочняк.

— Сертифікат на подорож придбали на Віденському балі під час благодійного аукціону, кошти з якого пішли на допомогу воїнам АТО. Дійсна вона була рік. В тур поїхали спонтанно. 9 вересня вирушили в подорож. Зупинилися в Празі. Плавали на кораблі по Волтаві, їли коронне чеське блюдо - "запечене коліно", — розповіла про враження від поїздки та Відня Зоя Рочняк. — О 8 годині виїхали до головного пункту призначення – Відня. Дорогою до столиці крізь вікно ми бачили захопливі краєвиди: доглянуті будиночки з підстриженими зеленими газонами. Екскурсійний автобус висадив нас у центрі міста, на площі Марії-Терези. Через дорогу розташовувався красивий парк і пам’ятник Моцарту. На зелених газонах  засмагали люди, відпочивали, проводили пікнік.

Як розповів Дмитро Рочняк, австрійці – гостинні і привітні. В суботу-неділю в Австрії все зачинено, проте до опери подружжя таки потрапило.

— Вона розташовується неподалік головної площі. Вразили старовинні килими, абажури, вагою у кілька тонн. В тому приміщенні, де відбувається бал, сцена, довжиною у 80 м, опускається вниз на 17 м. Під час балу її піднімають, роблять штучні лоджії. Також в приміщенні Віденської опери крім чотирьох сцен, функціонує музей. З нього найбільше запам’яталися статуї Штрауса, Вагнера, Моцарта, Шуберта та інших відомих композиторів, - ділиться враженнями  Дмитро Рочняк. — Те, що робить журнал CITY LIFE насправді для Тернополя має велике значення. Відновлення великих аристократичних традицій у наш час та в нашому невеликому місті - це неабияка праця, що надихає нас усіх на звершення чогось прекрасного.

Нагадаємо, 3 лютого о 20 годині, у Драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка відбудеться II Віденський бал від Media Group CITY LIFE та Євгенія Грабаса.  Запрошуємо Вас на розкішну аристократичну подію 2017 року!  

 Підготувала Юлія Хім’як

 


Тетяна Шило

Опис відсутній


Читайте також