Зниження податку на іноземні авто зробить внесок в економіку, вважає Роман Заставний

Зниження акцизного податку на вживані авто з-закордону дасть поштовх економіці, вважає народний депутат з Тернополя Роман Заставний.  За словами обранця від «Народного фронту», вітчизняні автомобілі сьогодні майже ніхто не купує.

Як свідчить статистика, сотні тисяч машин в Україні мають іноземні номерні знаки, що, як відомо, є порушенням закону. Тому Роман Заставний впевнений, якщо дати власникам цих авто такий шанс, вони розмитнять свої автомобілі за нижчою ставкою, що, у свою чергу, збільшить кількість розмитнених машин. В результаті це дасть відчутні надходження в українську економіку.

— Мито це запобіжник для розвитку власного виробництва. А де де ми бачимо український автомобіль? Якщо за 25 років не появилось автомобілебудування, то давайте використовувати те, що створили інші. Не треба розцінювати тільки саму подію, в економіці такого нема, адже все взаємопов'язане, — зазначив нардеп.

Роман Заставний каже, що, можливо, здешевлення автомобілів і дозволить здешевити продукти, адже автомобілі для довезення можна буде купити дешевше, те саме з виробництвом та іншими сферами. Як зазначає Роман Заставний, зниження акцизного податку однозначно вплине позитивно на українську економіку. 

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також