Жіночий ФК "Тернополянка" грає у вищій лізі і збирається в Умань

Жіночий футбольний "Тернополянка", який добре показав себе у першій лізі, зараз активно виступає у вищій. Дівчата посилено тренуються і зараз готуються до ігор з найсильнішими футболістками країни. Тренер каже, що з дівчатами працювати дещо інакше, вони все відчувають значно тонше.

Дівчата почали виступати в першій лізі чемпіонату України минулого року навесні. Тоді "Тернополянка" зайняла друге місце після Полтави. Згодом Полтава відмовилась виступати, пропустивши тернополян у вищу лігу. Зараз "Тернополянка" грає на виїзді і готується прийняти гостей в себе. - В Умань їдемо третього травня, 8 - у Харків, а потім приймаємо Чернігів у себе, - каже тренер команди Володимир Левчук.

"Бачимо їх в національній збірній"

Вища ліга - це професійний рівень, каже тренер, з кожним підписують контракт.  Загалом, все так, як в чоловічому футболі. Складні моменти - також. Попри скруту, клуб намагається знаходити джерела фінансування. - Зараз всім непросто, нам також не дуже легко, шукаємо можливості, щоби команда грала. Кілька підприємств нам допомагають. Керівництво постійно в пошуку, - каже тренер. У "Тернополянці" грають професійні футболістки. Наприклад, Натія Панцулая виступала за збірну України, зараз - капітан ФК. - Я була гравцем молодіжної збірної. В нас в команді є перспективні гравці, в майбутньому бачимо їх в національній збірній. Покращуємо навички, удосконалюємось, вчора ми зіграли товариську гру з Хмельницьким, не на повну силу ми виграли в них 11:1, - каже Натія.

"Дівчата тонше відчувають несправедливість"

- Треба бути хорошим психологом, щоб працювати з дівчатами, бути справедливим і бути професіоналом. Дівчата тонше відчувають несправедливість. Ми знаходимо спільну мову.  Стосовно вправ, то вони схожі з чоловічими. Якщо хтось вважає, що футбол - не жіночий вид спорту, то це не так. Дівчата приходять на тренування з зачісками, гарно вбрані, вийшли, перевдягнулись - вже спортсмени, вийшли з поля - знову стали дівчатами. - Тренер поводить себе спокійно, можна очікувати точних порад, щоб мати змогу працювати над собою. Якби там не було - завжди підтримає, - каже Лілія Головко, яка грає в основному складі. - Наші фани - переважно наші друзі, ми навіть з ними часто граємо. Переважно це чоловіки. 8 2 3 5 6    


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також