Завтра на Архієрейському Соборі УАПЦ вирішуватимуть, що робити з Мстиславом

6 грудня відбудеться черговий Архієрейський Собор Української Автокефальної Православної Церкви. Одне з основних питань, яке розглянуть на Соборі, стосується Архієпископа Мстислава (Гука). 

— Архієреї УАПЦ під час Собору планують обговорити широкий спектр питань і прийняти рішення стосовно подальшого адміністративного вдосконалення структури Церкви, зокрема обрання нового керуючого Тернопільською та Хмельницькою єпархіями та вирішення подальшої долі Архієпископа Мстислава (Гука), - зазначається в повідомленні. 

Нагадаємо, що 18 жовтня Архиєрейський Собор УАПЦ за порушення звільнив від керування Тернопільською і Хмельницькою єпархіями архиєпископа Мстислава (Гука). Натомість керуючим призначили владику Андрія (Абрамчука).

Владика Мстислав попросив пробачення перед Собором Тернопільської та Хмельницької єпархій за допущенні ним провини, подякував за співпрацю та співслужіння і повідомив, що у найближчий час у зв’язку із погіршенням здоров’я вимушений лікуватись. Він запевнив, що смиренно прийме рішення Архиєрейського Собору УАПЦ щодо подальшої його долі.


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також