Замітки читачів: Владика Нестор Освятив новозбудований храм у селі Гаї Гречинські

22 травня 2016 року, у неділю 3-тю після Пасхи, у день пам’яті перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з Мир Лікійських у м. Бар (1087), на запрошення настоятеля прот. Василя Мокрицького, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор освятив новозбудований Свято-Духівський храм у с.Гаї Гречинські, що поблизу м.Тернополя.
 
У цей день також разом із владикою Нестором молилися обласний благочинний прот. Борис Солтис і запрошене духовенство Тернопільської єпархії.

На запричасному стиху зі словом повчання до богомольців звернувся свящ. Сергій Стельмах, розповівши історію виникнення свята Перенесення мощей свят. Миколая Чудотворця. У цей день, велика кількість прихожан прийняли Таїнство сповіді та причастилися Святих Тіла і Крові Господньої, традійно серед них була велика кількість дітей.

Також, владика Нестор вручив благословенні грамоти місцевим жителям, які невтомно працюють на благо єдиної Церкви та народу.

У свою чергу, отець Василь, від імені парафіян та кліриків храму, подякував архіпастирю за очолену молитву  та як символ спільної молитви підніс архіпастирю просфору.
 
Прес-служба Тернопільської єпархії.
 
Тексти в цій рубриці ДОБА залишає в авторській редакції дописувачів
 

Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також