Замітки читачів: У Бучачі безробітних запрошували до війська

Про військову службу за контрактом в Збройних Силах України розповіли безробітним у Бучацькому районному центрі зайнятості.

Начальник відділу військового обліку і бронювання Бучацького районного військового комісаріату капітан Микола Плаксій надав присутнім інформацію про умови прийняття на військову службу за контрактом, переваги такої служби, матеріальне забезпечення для військовослужбовців–контрактників, соціальні гарантії та пільги, перспективи кар’єрного зростання; зосередив увагу на переліку військових професій.

«Серед військових професій, які зараз найбільш потрібні українській армії – екіпажі бойових машин, механіки-водії, розвідники, стрільці, артилеристи, фахівці протиповітряної оборони тощо. Також потрібні кухарі, медики, зв’язківці, ремонтники різних напрямків та інші, - зазначив військовий комісар. - Служба в армії за контрактом – це можливість отримати безкоштовну вищу освіту, виплату одноразової грошової допомоги при укладенні контракту, також для військовослужбовців передбачено повноцінне речове та продовольче забезпечення, безоплатне медичне обслуговування та санітарно-курортне лікування за пільговою оплатою тощо.

До речі, військовослужбовець служби за контрактом (солдати і сержанти) та призвані у рамках мобілізації можуть розраховувати на зарплату від 7 тисяч гривень; командир бригади – 14 тисяч; командир батальйону – 12 тисяч; командир роти – 10 тисяч; командир взводу – 9 тисяч гривень. Військовослужбовці, які виконують завдання в зоні проведення АТО будуть отримувати додаткове фіксоване грошове забезпечення, незалежно від військового звання та посади».

Микола Плаксій також додав, що якщо у шукача роботи немає відповідної підготовки, його направляють до навчального центру. Після проходження навчання претендента беруть на службу.

На завершення зустрічі присутні переглянули рекламний ролик щодо служби в українському війську. Військовий комісар дав вичерпні відповіді на питання слухачів, роздав інформаційні матеріали.

Тексти в цій рубриці ДОБА залишає в авторській редакції дописувачів


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також