Забирайтесь нах** - власник магазину зірвав дитячу фотовиставку в Чорткові (фото)

Фотовиставку в рамках святкувань Дня міста Чорткова зірвав мешканець міста Орест Різний. Чоловік є власником магазину, який стоїть напроти місця виставки. В один момент він вибіг з приміщення і позривав фотороботи дітей. 

- Чоловік багато лаявся, не зважаючи на те, що поруч були діти, - розповідає ДОБІ керівник гуртка фотомистецтва "Первоцвіт" Олег Марчак. - Міська рада виділила кошти на друк фотографій, діти підготували афіші, інформацію про гурток. Виставку розділили на дві частини. Частину вивішали в фойє міської ради, іншу – винесли розвішувати «поближче до народу». Для будь-якого митця – а для дітей тим паче – важливо, щоб творчість бачив глядач. Хатина в парку, що не використовується мало не з радянських часів, була вибрана в якості виставкового майданчика невипадково: по-перше, на ній виставку побачили б усі; по друге, фотографії прикрили б її недолугість, хоч на час свята. А припущення, що роботи могли «зіпсувати» її й так непрезентабельний вигляд, безпідставні. Знімки кріпилися скобами, які планувалося повисмикувати. В результаті – сліди перебування експозиції на споруді навряд чи були б помітні наступного дня.

Проте з крамниці напроти вибіг чортківчанин Орест Різний. Він позривав фотовиставку прото під ноги дітям. Їм вдалося зробити фото дій чоловіка.

- Орест Різний взагалі відома людина в Чорткові, - розповідає Олег Марчак. - Декілька разів його собаки кусали людей, біля його ж "пітєйного завідєнія". Здається мені, що він взагалі не має документів на власність. Це муніципальна земля. Невже дорослим настільки ненависні діти, що з ними дозволено так поводитися? Чи, може, власник генделика боїться, що діти, які займаються творчістю, а не розпиванням «пивка» – відлякають його «клієнтуру»?!

Роман СНІДАНКО 

 

 


Євген Мельниченко

Опис відсутній


Читайте також