Єпископ Карпатської єпархії у відео про тернопільського священика помітив застосування брудної технології часів СРСР

Єпископ Мукачівський і Карпатський (УАПЦ) Віктор Бедь заступився за владику Мстислава після другого скандального відео. На сайті карпатської єпархії він пише, що канал 1+1 переступив закон і людську межу втручання у внутрішні справи Церкви.

Зокрема, у своєму повідомленні Бедь зазначає, що не побачив нічого поганого у поведінці Мстислава і каже, що звітувати про те, як Мстислав виконує покуту, він має перед Церквою, а не журналістами. 

— Я уважно і з болем у серці передивився даний телесюжет і наразі, даруйте, ні як людина, ні як християнин, ні як архірей, ні як юрист не помітив жодної крамоли в поведінці владики Мстислава (Гука) для чужого ока. А про те як він виконує покуту накладену на нього, він буде звітувати перед Архієрейським Собором УАПЦ і це питання ніхто в Церкві не знімав з порядку денного. При цьому на сьогодні рішенням Архієрейського Собору УАПЦ владика Мстислав (Гук) уже усунутий з посади правлячого єпископа Тернопільської єпархії і не керує нею. Про що забули наголосити в телесюжеті. Не побачив я у новому, упередженому і злобному, відверто замовному телесюжеті ТБ 1+1 і якусь негідну поведінку владики Мстислава (Гука) при його знаходженні у власній квартирі, - йдеться в повідомленні.

Також єпископ пише, що вбачає у відео застосування брудної технології часів СРСР.

— В реалії вся Україна побачила застосування брудної технології часів СРСР-КПРС-КДБ по обливанню брудом, цькуванню людини і наразі відродженої Української Автокефальної Православної Церкви. Бо так звані «замовники» і «викривачі», на догоду негідників, забули про Конституцію України, людську совість та Заповіді Божі. Прости їх Боже, бо не знають що творять, - зазначив Віктор Бедь.

Повний текст думки єпископа стосовно сюжету можна прочитати ТУТ.


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також