Єгер жорстоко розстрілює собак на Тернопільщині. Відео +18

Напередодні Нового року в лісах Бучацького району влаштували полювання, яке місцеві назвали "мажорним сафарі". Головний єгер району замість того, щоб викликати правоохоронців, жорстоко розстріляв собак браконьєрів. 

Як повідомляє "Екомайдан Тернопіль", до організації звернулися жителі Бучача та зоозахисники з ТОГО «Ноїв ковчег» з проханням допомогти розібратися, що сталося 31 січня в одному із Бучацьких лісів, та чому керівник Бучацького управління "Українського товариства мисливців та рибалок " Сеник Василь розстрілює собак.

 

Керівник громадської організації "Протидія корупції та моніторинг екології "Скеля" Андрій Об'єщик зазначає, що  господарі розстріляних собак навіть не звернулись у поліцію.

— Біля села Бариш відбулось мажорне сафарі. В якому, із слів місцевих жителі, фігурують представники поліції, прокуратури, керівник Монастириського УТМР, лісник, місцеві бізнесмени-мажори та загонщики з собаками. Кажуть, вполювали кабана, можливо, і не тільки. Про це стало відомо керівнику Бучацького УТМР Сенику Василю, який прибув на місце і побачив, як із лісу виходять загонщики з собаками. На запитання: "Що ви тут робите і хто вам дозволив?", загонщики відповіли: "Пішов на #уй, ти хто такий, щоб нам питання задавати". Після почутого єгерю Василю здали нерви і він зігнав злість на невинних собаках. А тепер питання: чому Сеник Василь не визвав слідчо-оперативну групу для фіксування ганебного браконьєрства? Адже були докази, люди, автомобілі, сліди, шерсть кабана. Чому власники собак не визвали поліцію для фіксування вбивства двох собак? Тому, що браконьєрам було невигідно, а Сеник своїх не здає, — коментує Андрій Об'єщик

У поліції Тернопільщини підтверджують, що до моменту оприлюднення відео в інтернеті, до них ніхто не звертався. 

— Слідчі Бучацького відділення поліції одразу внесли відомості за даним фактом в журнал єдиного обліку про скоєні злочини та правопорушення, а вже сьогодні, 9 січня,  розпочато кримінальне провадження за статтею 299 ККУ – жорстоке поводження з тваринами. Керівника товариства мисливців та рибалок Бучачини Василя Сеника викликано для дачі свідчень, — коментують у відділі комунікації ГУНП Тернопільської області. 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також