Як відкривали водогін у приватному секторі Борщова (фото)

У приватному секторі Борщова завершено будівництво водогону. Подія стала важливою для мешканців чотирьох вулиць, на яких не було мережі централізованого водопостачання. 

Для вирішення цієї проблеми виділено майже 4,5 мільйона гривень з Державного фонду регіонального розвитку,  понад 800 тисяч – з місцевого бюджету. Проведено більше 2-х кілометрів трубопроводу, пробурено 2 свердловини глибиною до 100 метрів, зроблено водозабір. Відтепер якісну воду, яка відповідає державним стандартам, отримують понад 500 мешканців зі ста дворів.

— Наша держава переживає складні часи. На сході триває неоголошена війна. Здавалося б, не до соціальних чи економічних питань. Але навіть у такий час в Україні тривають вкрай важливі реформи. Однією з ключових та успішних є децентралізація, надання права громаді самій визначати, які нагальні проблеми потрібно вирішувати. Борщівський район у рамках реформи децентралізації отримав більше 20 мільйонів гривень на вирішення соціальних та інфраструктурних питань. Попереду ще багато роботи. Успішною вона буде тільки тоді, коли ми будемо єдині у своїх помислах побудувати заможну державу. Це можна зробити лише спільними зусиллями – і влади, і громади, - зазначив Голова облради Віктор Овчарук.

Під час урочистостей Віктор Овчарук нагородив відзнаками обласної ради представників підрядної організації, яка успішно справилася із роботами.


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також