Тернополян пригощали давніми козацькими стравами (ФОТО)

IMG_7304Товариство Козацько-десантного екологічного осередку ім. Дмитра Байди-Вишневецького безкоштовно пригощало сьогодні тернополян козацькими стравами. Як кажуть організатори, це є давньою українською традицією, коли повернувшись з походів, козацтво влаштовувало частування земляків.

Біля перехрестя вулиць Оболоня-Шептицького товариство приготувало на вогні три види куліша, козацьку уху, борщ, солянку. Перехожі могли погрітись також гарячим чаєм. По особливому звучали записи пісень під гітару отамана Тернопільського екологічного полку Українського козацтва світлої пам’яті Олександра Ліщенка. Благодійна акція має на меті зібрання коштів на допомогу бійцям на передовій в зоні АТО. - Козакам не варт ходити зі скриньками. А таким чином ми і людям помагаємо. Прохожі підходять, поїли козацької ухи, і вже людям приємно. По-друге, люди бачать, що є військові, які і в тилу намагаються допомагати, чим можуть, - каже полковник українського козацтва Володимир Мосейко. В рамках заходу також відбувається виставка-продаж кованих виробів Козацької кузні «ВІГО». Власник «ВІГО», полковник Українського козацтва Іван Блаженко запевняє, що десять відсотків доходу від реалізації кованих виробів під час акції піде на потреби українським військовим в АТО. Благодійна акція триватиме і в неділю з 10-ї години. Організатори обіцяють згодом оприлюднити звіт про зібрані кошти та про те, що було придбано з допомогою небайдужих людей. До організації безкоштовного частування тернополян великий вклад здійснили полковник Українського козацтва Володимир Старко та курінний Козацько-десантного екологічного осередку ім. Дмитра Байди-Вишневецького Володимир Попович. 2015-03-24_14-55-23_518 2015-03-26_00-28-24_108 17115_369502339918633_4448192142938851857_n 11053301_369526746582859_1241906493013385499_n 11073397_369507959918071_2486367229403973248_n 11082588_369502626585271_2444255371084236272_n 2015-03-24_14-45-30_488      


Назарій Наджога

Опис відсутній


Читайте також