В останній день осені обласна рада зуміла проголосувати за майже сотню вкрай важливих для області питань

Голова обласної ради Віктор Овчарук знайшов особливі слова, якими зумів аргументувати колег-депутатів на конструктивну працю. Замість популістського багатослів’я - 93 конкретних чітких, і, головне, - вкрай потрібних питань розглянуто на ІІІ пленарному засіданні четвертої сесії.

Вже тривалий час обговорювалося питання, що наші ветерани ОУН-УПА отримують найменшу щомісячну доплату до пенсії з-поміж своїх побратимів з Львівщини та Івано-Франківщини. 30 листопада обласна рада прийняла рішення про збільшення такої допомоги до 500 грн.. Ще стільки ж мають надати міські та районні ради.

Збільшено з 24000 до 32400 річний фонд кожного депутата для допомоги хворим та тим, хто потрапив у важкі ситуації. Фонди голів облради та ОДА сягнули зі 150 тисяч до 230 400 грн. Для допомог учасникам АТО, у тому числі добровольцям, кожен депутат отримає фонд у сумі 49200 (у порівняння з минулим 36000 грн.). Фонди голів становитимуть 298 200 грн. кожного (було  до  216000 грн.).

Віктор Овчарук зумів зорганізувати роботу так, що було прийнято чимало і господарських рішень. Завдяки взятому сесією темпу прийнятими рішеннями охоплено усі сфери життя області – і світу, і культуру, і медицину – після інформації про стан забезпечення тест-смужками до індивідуальних глюкометрів для дітей та вагітних, хворих на цукровий діабет, голова зобов’язав профільне управління в найкоротші терміни підготувати програми для забезпечення найнеобхіднішим хворих дітей не лише на діабет, а й інші  хвороби, не дивлячись на те, чи є аналогічні державні програми.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також