В одній із тернопільських служб таксі з'явився електромобіль. Фотофакт

Перший електромобіль-таксі можна зустріти на вулицях Тернополя. Ініціатива належить службі таксі "Пілот". Як розповів власник фірми Микола Корендій, такі авто безшумні, екологічно чисті та зручні у користуванні. 

— Автомобіль випустили на лінію другого лютого і зараз тестуємо. Зокрема, перевіряємо, як машина працює при мінусових температурах. Поки маємо багато позитивних відгуків, проте є і ті, хто не розуміє для чого такий автомобіль, — розповів ДОБІ власник служби таксі "Пілот" Микола Юрійович.

В Тернополі великих проблем із зарядкою таких авто немає, каже пан Микола, зокрема, зарядити їх можна від будь-якої мережевої розетки. Також є "заправка" біля "Ковчегу". Проте, якби вдалось облаштувати такі "заправки" на кожній стоянці таксі, то подібних авто у місті стало б в рази більше. 

— Є три варіанти зарядки. Автомобіль можна зарядити за 8 годин, можна за три, а можна і за півгодини. Проте, як показує практика, якщо швидко машину заряджаєш, то втрачається ресурс батареї. Відтак занадто швидка зарядка негативно впливає на авто, але двох годин для цього цілком вистачає, — зазначає Микола. — Взагалі, вважаю, що авто на електротязі - це майбутнє, завдяки якому ми зможемо не підв'язувати тариф проїзду в таксі до ціни газу, бензину і паливно-мастильних матеріалів.

фото: Олег Синовець.


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також