В мене буде донечка і я дуже рада, що матиму таку спадкоємницю, — власниця салону краси Юлія Швед

Візажист, яка відкрила один із найпопулярніших салонів краси "Make Art" в Тернополі — Юлія Швед. Тернополянка настільки любить свою справу, що створила тут домашню атмосферу і стильний дизайн, навчала своїх майстрів та впровадила широкий асортимент  послуг для того, щоб зробити кожну — найкрасивішою. Юля розповіла ДОБІ про те, як добивалася своєї мрії, як сильно любить те, чим займається, про свою вагітність, розвиток та красу. 

Я працювала візажистом в салоні чотири роки перед тим, як вирішила відкрити свою студію. Дуже сильно мріяла про це і потрошки добивалася своєї мети. Моє перше приміщення було дуже маленьким, напевне, кімната вдома й то була більшою, але я сама до цього дійшла і тоді думала, що цей салон на все моє життя і кращого й годі чекати.
До мене почали приходити мої клієнти, які вже мене знали, адже в цьому бізнесі досить важко боротися з конкуренцією, бо майже кожен ходить до свого майстра, тому мені дуже допомогло на початках те, що я раніше вже працювала і мала своїх клієнтів.

Дизайн студії придумувався в голові роками, адже довго до цього йшла і дуже сильно мріяла. Я вчилася на художника, маю творчі погляди на якісь речі і тому в мене випливали картинки того, якою бачу цю студію. Свою мрію не віддала б нікому, бо так люблю цю справу, що її так ще ніхто не любить. 


Я в 9 років почала вчитися на художника і мріяла поступити в "педагогічний" на цей напрям. Моя мама була проти, бо вважала, що це не прибутково і в мене не буде стабільного заробітку. Вона казала: "Ти що будеш стояти на вулиці і малювати? Та ніколи в житті!". Тому я вчилася в ТНПУ на факультеті іноземних мов. Там я провчилася рік і все-таки душа моя кликала кудись інакше. Наважившись, я поступила в інший університет на "заочне" і пішла працювати в салон, не маючи взагалі ніякого досвіду в макіяжах. Тоді я закупила косметику на 1000 гривень, нічого не їла в університеті і збирала собі на неї, думаючи, що я ніколи не відкуплю ці гроші, бо це було дуже багато. 

В 17 років я пішла працювати в салон краси, збрехала власникам, що маю досвід і мені є 18 років. Вперше, я попробувала когось малювати і мені сказали, що з понеділка мене чекають на роботі. Я довго не розказувала мамі про це. Тоді почала вивчати візаж і потрошки йшла до своєї мрії. Звісно, що коли рідні взнали, що я таким займаюся — мене не розуміли, бо колись ніхто не ходив в салон, щоб робити макіяж, всі робили це вдома. Зараз вони пишаються мною і раді, що я так наполегливо йшла до своєї мрії.

Починала я сама, мала дуже багато клієнтів, все було розписано так, що я не встигала всіх приймати. Мені було шкода їх відпускати кудись в інше місце. Я почала шукати людину, яка б могла зі мною працювати. Тоді я навчила всього свою подругу і почала давати своїх клієнтів. Потім вже й до неї не було місць, щоб записатися і я набирала колектив. Зараз в мене вже четверта студія. Я дуже люблю свою справу. Я так в неї закохана, що готова всі гроші віддати на те, щоб купити якийсь там блиск для губ чи ще щось інше. Тому старалася набирати таких людей в колектив, щоб також любили це і проявляли таке ж бажання до роботи. 

Всім раджу спочатку випробувати себе у своїй улюбленій справі і набути практики. Ніколи не боятися і знати, що все вийде, адже ти не просто йдеш на роботу, щоб працювати на когось, а робиш те, що тобі подобається. Я йду з дому на роботу і я не відчуваю, що йду працювати. Це ще один мій дім і я просто роблю тут те, що мені подобається. 

Якщо дівчина немає можливості піти в салон, завжди може зробити це вдома, адже ми маємо зараз інтернет, де можемо знайти абсолютно все. Найголовніше, це любити себе і тоді ти завжди будеш красивою для інших. Щоб доглянути за волоссям вдома — можна використати оливкову олію, занурити кінчики волосся в неї і годинку так походити, а потім змити. Робити таку процедуру треба раз в тиждень, можна й рідше. Так я роблю завжди вдома і раджу тим, хто надає перевагу користуватися домашніми способами догляду за собою. Також можна прочитати в інтернеті різні маски й для обличчя, залежно якого результату хочете добитися.

В мене вдома немає такої косметики, як на столі. Все найкраще віддаю клієнтам. Сама користуюся комерційною. Вважаю, що на будь-якій косметиці можна зробити хороший макіяж. Якщо маю якийсь захід і кудись йду, то довіряю своїм майстрам і вони наводять мені красу. Звісно, що повсякденний "мейк-ап" сама собі роблю.

В мене зараз крик душі, адже я вагітна і лікарі заборонили довго стояти і сказали багато сидіти чи лежати, тому я місяць вже як не працюю. В мене "стояча" робота і тому зараз не приймаю своїх клієнтів і настільки вже не витримую, що надзвичайно сильно хочу вернутися та почати працювати. Я на серпень записала вже людей. Думаю, що ще два місяці буду відновлюватися після пологів.

В мене буде дівчинка і я дуже рада, що матиму таку спадкоємницю. Думаю, що дуже скоро вона зможе опанувати всю цю атмосферу, бо братиму її на роботу і вона вже з маленького віку буде крутитися серед цих дівчат і моїх юних нянь. 

Хочу бути такою мамою, щоб вона вважала мене своїм другом і могла все мені розповісти і повністю довіряти. Думаю, що буду веселою і класною. Дуже хочу, щоб ми були подружками.

Для того, щоб дівчина відчувала себе красивою — в першу чергу треба спілкуватися з потрібними людьми, які їй це говоритимуть, адже кожна з нас індивідуальна і немає негарних жінок. Звісно, чим більше ти себе любиш, тим більше ти цвітеш і твою красу замітять інші. Навіть коханий хлопець, який говорить потрібні слова — може відкрити дівчину і надихати на те, щоб вона все більше вдосконалювалася і любила себе.

Кожен з нас має як зовнішню красу, так і внутрішню. На мою думку, наше виховання, вчинки, риси характеру створюють нас. І чим більше ми будемо дарувати добро отучуючим, то зможемо набути внутрішньої краси. Мені завжди моя бабуся казала: "Чим більше ти дасиш, тим більше отримаєш". Я ці слова запам'ятала собі на все життя. Коли була маленькою, то завжди мала при собі копійки. Якщо десь гуляла і бачила людей, які жебракують — то давала їм 5 чи 10 копійок. 

Раджу всім тернополянам ніколи не здаватися, навіть, якщо вже дуже важко — наполегливо вірити в себе і працювати. Якщо любиш те, що робиш — то все буде прекрасно. Коли працюєш не в задоволення, то люди це відчувають. Я вважаю, якщо людина закохана в те, що робить, то у неї все вийде.





Оксана Пілат

Опис відсутній


Читайте також