В дощовиках, закутані, але без взуття, — мандрівники ходять Україною босоніж вже 74 дні. ФОТО

Мандрівник з Тернопільщини Іван Онисько та його товариш Юрій Регліс уже два місяці йдуть пішки босими з Ужгорода в Харків. Попри дощ і холод, своєї мандрівки не припиняють. З собою хлопці не взяли ні грошей, ні речей, ночують там, де ніч застане. Свій проект назвали PROSTOBOSO.

— Сьогодні дуже холодно! Ну дуже! Так ще не було! Прокинулись вранці, поснідали і вперед - сьогодні у нас особливий день, на нас чекають в с. Чорнухи. Тут народився Григорій Сковорода, і хоч це не по маршруту вишиваного шляху , ми вирішили все ж завітати сюди. До подорожі ми мало що знали про Григорія, можливо, як і більшість українців, щось типу: філософ-мандрівник, купюра 500 грн, байки. Та під час подорожі нам дуже часто говорили, що ви мандруєте, як Сковорода — розповідають на сторінці проекту у Фейсбуці.

7 цікавих фактів
1. Рекорд подорожі - 36км/день(Канів -Циблі)

2. Єдиний механічний транспортний засіб, який був використаний під час подорожі - ліфт у прес-центрі Мукачево(сходи були заблоковані). Але його рух був лише вертикальним.

3. 31 день із 70 хлопці не мали запланованого місця ночівлі, прохали місцевих жителів і жодного разу не залишались на ніч на вулиці.

4. Боса, єдина відома собака в Україні, яка пройшла пішки від Львова до Києва.

5. 5 мерів зустрічали проект #prostoboso - Дрогобич, Львів, Бібрка, Почаїв, Житомир.

6. 6 разів прали вишиванки

7. Поки хлопці подорожують Україною, мами гайнули закордон: мама Івана поїхала до Ізраїлю, мама Юрія в Білорусії.

Детальніше про мандрівку читайте тут.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також