У Тернополі сьогодні вчителі пікетували ОДА (ФОТО)

img_0200Представники педагогічних колективів Тернопільського, Підволочиського, Бережанського, Лановецького та Козівського районів прийшли до Тернопільської облдержадміністрації з вимогою пояснень щодо причин зняття надбавок за престижність праці.

Нагадаємо через внесені зміни у постанову Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 року № 89 передбачають зняття надбавки за престижність праці педагогічним працівникам, якщо її виплати не дозволяє фонд оплати праці. Повідомили у Тернопільській ОДА.

Спілкувався з освітянами перший заступник голови ОДА Іван Крисак, директор департаменту освіти і науки ОДА Любомир Крупа.

-Кошти можуть компенсувати наступними шляхами: спрямувати на виплату заробітної плати вільні залишки коштів та перевиконання доходної частини місцевих бюджетів за підсумками виконання за 6 місяців та наступних звітних періодів; здійснити перерозподіл бюджетних призначень між головними розпорядниками коштів непершочергових видатків; розробити і затвердити регіональні програми, спрямовані на стовідсоткове забезпечення видатками на виплату заробітної плати з нарахуваннями шляхом укладання угод між сільськими, селищними та районними бюджетами про передачу коштів, - зазначив Іван Крисак.

img_0214 img_0205

Оксана Пілат

Опис відсутній


Читайте також