У селах на Тернопільщині незаконно агітували на сьогоднішніх виборах. Фото

11 грудня у селах Цигани і Верхняківці, де нині проходять вибори, спостерігачі ОПОРИ виявили незаконну агітацію.  На вулицях були розміщені друковані матеріали передвиборчої агітації, які вчасно нне зняли комунальники.

Не зважаючи на заборону щодо агітації у день голосування, плакати кандидатів на виборах Борщівської міської ради об’єднаної територіальної громади досі розміщені на стовпах та парканах вулиць сіл.

Про виявлені факти порушень законодавства спостерігачі ОПОРИ повідомили поліцію.

— Це пряме порушення Закону України «Про місцеві вибори» та несумлінне виконання обов’язків органами місцевої влади, адже у частині 2 статті 54 зазначено, що передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування, а частина 11 статті 60 цього закону зобов’язує органи місцевої влади з 24 години останньої п’ятниці, що передує дню голосування, зняти агітаційні матеріали, – коментує ситуацію Андрій Мартишко, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Тернопільській області.

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також