У Бережанах руйнується дорога міжнародного значення. Відео


Дорога міжнародного значення Тернопіль-Стрий проходить через самісінький центр Бережан. Цим маршрутом їздить чимало багатотонного транспорту. Вантажівки переважно тримають курс на українсько-польський кордон.  Тож через напружений рух покриття вже кілька років у жахливому стані.

Люди не раз зверталися до місцевих органів влади, і до районної та обласної адміністрації. Проте дорогу і досі не взялися ремонтувати.

«Ями на цій дорозі були, як я ще в школу поруч ходила. Півроку тому навіть змушена була тиждень пролежати в лікарні, адже на камінці підвернула ногу, коли переходила трасу», – говорить містянка  пані Світлана.

«Дорога, яка проходить через центр Бережан не призначена для великих фур. Коли їде вантажівка, то просто не може повернути між будинками, бо будівлі стоять дуже близько одна до одної. Не раз було таке, що фура зачіпала будинок і здирала штукатурку. Корок утворювався й автомобілі стояли півгодини у черзі»,  – додає ще одна мешканка Бережан Стефанія.

Після звернення «Народного контролю» перший заступник міського голови  Бережан Петро Адамович запевнив, що покриття відремонтують уже найближчим часом.

«Наразі виготовляється технічна документація й упродовж  2-3 місяців працівники фірми-підрядника  приступатимуть до роботи. По-перше, перекладатимуть бруківку, яка є зараз на дорозі, стелитимуть бетонну подушку із залізобетону, а потім заново викладуть бруківку. Спочатку буде відремонтовано частину дороги протяжністю півтора кілометри. А пізніше ремонтуватимуть і решту шляху, який проходить через усі Бережани», – додає Петро Адамович.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також