Тернополянина в "Сільпо" обрахували на 256 гривень. Фото

Тернополянин Анатолій Подковський розповів, як його хотіли обікрасти в маркеті "Сільпо". Чоловік на касі отримав чек, в якому порахували лишній товар. Обрахувати покупця хотіли на суму 256 гривень.  
 
— Сьогодні мене разом з 8-річним сином на касі в магазині «Сільпо» за адресою: вул.Максима Кривоноса, буд.2б,  намагалися обрахувати на 256 грн. 23 коп. шляхом неправильного підрахунку кількості одиниць товару (дописали в рахунку 39 бутилок «Вишнівецької» води замість 2). Повезло, що я помітив це ще на касі і запросив на місце працівників патрульної поліції м.Тернополя. Після цього в присутності поліції подавець перерахував мій чек і замість 816,81 грн. вийшло 560,58 грн. Видали чек одразу із зазначенням корекції в 256,23 грн. В результаті - вечір спорчений, дитина знервована бо простояла на касі в супермаркеті більше 30 хв. Про даний факт я вже повідомив керівництво всеукраїнської мережі «Сільпо», чекаю відповіді, - зазначив Анатолій Подковський.
 
 
 
Довідка:
 
Відповідно до ст.155-2 КУпАП , обмірювання, обважування, обраховування, перевищення встановлених цін і тарифів або інший обман покупця чи замовника працівниками торгівлі, громадського харчування і сфери послуг та громадянами - суб'єктами підприємницької діяльності під час реалізації товарів, виконання робіт, надання послуг - тягне за собою накладення штрафу від двох до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Об'єктом правопорушення є встановлені законодавством правила торгівлі та надання послуг населенню, а також законні інтереси покупців та замовників.
 
Предметом правопорушення можуть бути товари (зокрема, вироби, ШР виготовляються на замовлення) або грошові кошти - залежно від того, на отримання якого із цих двох видів майна було спрямовано дії винної особи.
 
Об'єктивна сторона обману покупців та замовників полягає в діях, які набувають форми обмірювання, обважування, обраховування або іншого обману.
 
Обраховування має вигляд або неправильного підрахунку вартості проданого товару й отримання внаслідок цього з покупця більшої, ніж належить, грошової суми, або неправильного підрахунку кількості одиниць товару, яка передається покупцеві, і передачі йому в такий спосіб меншої, ніж оплачена кількості товару.
Обов'язковою ознакою об'єктивної сторони цього правопорушення є вчинення останнього лише під час реалізації товарів покупцям або надання послуг замовникам. Це може мати місце на підприємствах торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення, комунального господарства, на ринках чи в інших місцях.
 

Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також