Тернополянин Андрій Антонюк переміг на Чемпіонаті України з греко-римської боротьби

23-річний тернополянин Андрій Антонюк став першим на Чемпіонаті України з греко-римської боротьби в категорії до 80 кг, який відбувся у Харкові. Таким чином, хлопець здобув право представляти Україну на Чемпіонаті Європи серед чоловіків до 23-х років. Чемпіонат відбудеться навесні в Угорщині.

Як зазначає тернопільський рефері Олег Собчук, шлях до фіналу Андрій пройшов досить легко. Динамічним видався фінал змагання, де тернополянин зустрівся з "господарем" чемпіонату харків'янином Ярославом Фільчаковим. 

— Три місяці тому у фіналі чемпіонату України в Запоріжжі Андрій поступився Ярославу Фільчакову і посів другу сходинку. Тому цього разу Андрію потрібно було налаштовуватись вдвічі сильніше, як психологічно, так і фізично. Сюди варто додати і те, що змагання проходили у рідному місті Ярослава Фільчакова - місті Харкові, - розповів Олег Собчук. - Тренер тернополянина Андрій Михайлович Телебан чудово налаштував хлопця на сутичку. Тому поєдинок видався дуже динамічним і видовищним. Поєдинок закінчився з рахунком 7:4 на користь тернополянина. 

Тернополяни, які вболівали за Андрія, завдяки онлайн трансляції, змогли розділити радість перемоги нашого земляка. 

Нагадаємо, що Андрій Антонюк у свої 23 є майстром спорту міжнародного класу та срібним призером чемпіонату світу серед юніорів.

фото: Федерація Греко-римської Боротьби України.

 


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також