Тернополяни в Україні і закордоном розповіли, як святкують День Валентина. Опитування

День святого Валентина – свято романтики, кохання та ніжності. У кожній країні світу його відзначають по-різному. Люди дарують один одному квіти, валентинки, подарунки… В Україні 14 лютого як День всіх закоханих є відносно новим. Чи вірять тернополяни легендам про святого Валентина і як відзначають це свято в Тернополі та за кордоном?

ОЛЬГА ВИШНІВЕЦЬКА, ПСИХОЛОГ У ГАЛИЦЬКОМУ КОЛЕДЖІ ІМ. В. ЧОРНОВОЛА

Для мене це черговий привід провести більше часу з коханою людиною. Відволіктись від щоденної рутини та проявити романтизм у вигляді власноруч підготовленого подарунку. Проте не надаю цьому святу особливого значення. Адже все це можна зробити і в будь-який інший день, варто лише вирвати кілька годин з всеохоплюючої буденності.

 

АНЯ ВОЗНА, СТУДЕНТКА 3 КУРСУ ТНЕУ

День Святого Валентина один з найкращих днів зробити людині, яку ти кохаєш, щось приємне. Саме в цей день всі емоції, вчинки і сюрпризи набувають особливого значення. Я не люблю проводити його в клубах чи барах. Мені достатньо насолоджуватись один одним. Я не вважаю цей день великим святом. Цього року Валентина святкуватимемо 17 лютого. Щодо подарунків, не варто дарувати коштовні речі, бо навряд чи ціна впливає на кохання, звісно, якщо воно щире.

 

МИКОЛА ВАЙДА, СТУДЕНТ БАТІ, УЧАСНИК ПЛАСТУ

День як день, звичайний, робочий. Я не святкую. Здається, це свято вдалий маркетинговий хід. Люди масово скупляють валентинки, шукають подарунки і навіть не задумуються, що це комусь вигідно. Таке відчуття, ніби всі чекали цілий рік, щоб зробити комусь приємний подарунок. Зрештою, 14 лютого – день душевно хворих в Німеччині.

 

МАРІЯ НЕДІЛЕНЬКО, ПЕНСІОНЕР, ПРОЖИВАЄ В ІТАЛІЇ

 У мої молоді роки про таке свято ніхто й не чув. А з’явилося в Україні після розпаду Радянського союзу, у зв’язку з впливом європейських держав. В Італії в цей день заможні люди можуть відвідати ресторан, а біднішим достатньо однієї троянди. Дарують також солодощі в коробках у формі сердечок і навіть готують кольорові макарони. Гучних розваг я не спостерігала.

 

ОЛЬГА ЛИТВИНКО, ПРАЦЮЄ В ІСПАНІЇ

Декілька років назад цього свята чекала і, звичайно, подарунки купляла ще й хвилювалася, щоб сподобалися. А зараз, якось не так. Розумієш, що цей день нічого не означає. Якщо кохаєш людину, не потрібно чекати 14 лютого. Але, я рада цьому дню, ще одна  сорпреса як кажуть іспанці. Молоде покоління святкує день Валентина скромно. Зазвичай хлопці дарують розу червоного кольору. Мій сеньйор завжди приносить сеньйорі одну червону розу, хоча, досить заможний. А дочка їхня зустрічається з хлопцем, який минулого року подарував їй пластмасову троянду, в середині якої духи. Можливо, йдуть до ресторану ввечері. Я купила парфуми і зовсім не переймаюся чи підійдуть, головне – аромат мені до вподоби.

 

ЮЛЯ ЛОТОЦЬКА, ВЧИТЕЛЬ В УКРАЇНСЬКІЙ СУБОТНІЙ ШКОЛІ В КАНАДІ

В Канаді, як і у всій Північній Америці, День святого Валентина дуже популярне свято. Одразу після Нового року всі магазини, установи та навіть громадський транспорт прикрашають червоно-рожевими сердечками. Місця в ресторанах на 14 лютого треба бронювати завчасно. Щодо нашої сім’ї, то ми не святкуємо. Чому дарувати квіти та подарунки треба саме 14 лютого, а не, наприклад, 15? Але не заперечуємо святкуванням інших людей, принаймні, весело.

 


Наталя Колодій

Опис відсутній


Читайте також