Тернополянка з "Жіночого батальйону" показала, як готує "Сухий борщик" (ФОТО)

PM578image003Тернополянка Вікторія Лень, яка є активісткою "Жіночого батальйону", готує для бійців у зону АТО "сухі борщики". Ідею запозичила у дівчат з Дніпропетровська. Тато Вікторії – заступник начальника обласного управління Державтоінспекції. Він також перебуває на сході.

Рецепт такого борщу досить простий: по п’ятдесят грам дрібно натертого й висушеного буряка та моркви, шістдесят грам цибулі, 25 – солодкого перцю, 150 грам капусти, 15 часнику, а також лавровий листок, зелень, сіль, спеції, томатна паста– усе це продуктовий набір під назвою «Сухий борщик». - Капусту треба сікти, – розповідає Вікторія, учасниця “Жіночого батальйону”, – перчик різати по сантиметру діаметром, зелень сушимо. Як цибульку півкільцями ріжемо, плачемо усі. Є дівчатка, які не мають сушарок. То вони ріжуть, а ми забираємо і сушимо. Сьогодні до жіночого батальйону входить близько десяти представниць віком від 19 до 50 років, хоча охочих із кожним днем більшає. Люди телефонують і пропонують свою допомогу. - Дзвонять і питають. Он, дівчинка з Кобиловолоків дзвонить і каже: «У мене є вакуум – можна я передам, щоб чимось допомогти?». Дівчата з Бережан дзвонять і кажуть: «Ми сушимо буряк, бачили в газеті». Інша дівчинка каже, що сушить моркву. Кожен індивідуально підходить до цього питання. Допомагають з овочами і волонтери гуртовні Галант. Проте, дівчатам не вистачає сушок та немає комбайну для нарізки, оскільки кілограмовий пакунок висушених овочів готується майже цілий день. Бажаючі допомагати можуть приносити складники “сухого борщика” на склад Галанту, а вже звідти дівчата усе забиратимуть та готуватимуть до відправки. Контактний телефон Вікторії Лень – 067 344 44 40.


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також