Тернополянка пожалілась на водія за те, що він попросив показати посвідчення

Пасажирка пожалілась на водія автобуса за те, що той попросив показати її пенсійне посвідчення. Про курйозний випадок розповів начальник управління транспорту Ігор Мединський. 

За його словами, у маршрутку зайшов чоловік, який хотів проїхатись безкоштовно, оскільки у нього було посвідчення. Проте, йому було відмовлено, бо в маршрутці вже було троє пільговиків. Щоб пересвідчитись у цьому чоловік попросив пільговиків показати свої документи. Проте, посвідчення показали лише двоє пасажирів.

— Водій звернувся до дівчини, яка також мала посвідчення і не показала його. Сказав, що має через неї проблеми і попросив, щоб вона довела, що дійсно має право на пільговий проїзд. Дівчина на таку заяву відреагувала скаргою на водія. За її словами, водій не має права афішувати той факт, що вона є інвалідом. Тернополянка наголосила, що навіть лікарі такого не розголошують, - розповів Ігор Мединський. 

Начальник управління каже, що дівчина в даному випадку повністю права.

— Вона показала водієві посвідчення, коли заходила у маршрутку і цього достатньо. Показувати посвідчення пасажирам, які заходять у громадський транспорт і таким чином роблять власні перевірки, не потрібно. В даному випадку вони можуть лише запитати водія про те, скільки пільговиків у маршрутці і йому мусять вірити. Юридичного права робити такі перевірки вони не мають. Якщо водій сказав, що пільгових місць немає, значить потрібно платити або чекати іншу маршрутку, - каже Ігор Мединський.

В даному випадку з водієм, який змушував дівчину вдруге показувати посвідчення, попередили про подібні випадки у майбутньому і нагадали права пасажирів. 

 


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також