Тернополянка купила кольоровий папір, клей, ножниці та почала займатися квілінгом

З паперу "крутить"  футбольні м'ячі, ангелів, квіти та наречених. Майстриня квілінгу Тетяна Шамро говорить, що під час роботи відпочиває та знімає стрес. Зі слів клієнтів, її листівки оригінальні, акуратні та наповнені любов'ю.

— Що таке квілінг?

— Мабуть, багато хто знає, що таке квілінг. Це мистецтво виготовлення плоских та об'ємних композицій із скручених смужок паперу. Цей вид мистецтва зародився більше п'яти століть тому. Проте, якщо раніше це заняття було поширене лише серед людей вищого стану, то сьогодні воно доступне кожному і все більше набирає популярності.

—  Що для вас квілінг?

— Для мене квілінг — це спосіб розслабитися, зняти стрес та позбутися негативних емоцій, а також можливість реалізувати свої творчі можливості.

— Як дізналися про мистецтво квілінгу?

— Дізналась я про такий вид рукоділля близько двох років тому. Набір для квілінгу побачила в дитячому відділі магазину. Стало дуже цікаво, бо ніколи не чула про таку техніку. Прийшовши додому, подивилася в мережі Інтернет, що зі звичайних смужок паперу роблять справжні шедеври, вирішила і собі спробувати щось скрутити. Так «народилася» моя перша листівка.

— Якою була перша листівка? 

— Вона була не дуже акуратною,  простенькою, проте, оригінальна та зроблена своїми руками. Я вирішила розвиватися у цьому напрямку. Згодом, мій доробок нараховував  більше 50-ти робіт, я дарувала їх друзям та знайомим, почала робити на замовлення.

— Чи багато майстрів квілінгу в Тернополі?

— Щоб об’єднати однодумців я створила свою групу, шукала ідеї та поширювала квілінг в Тернополі. Знайшлись шанувальники цього мистецтва, мене запросили на перший майстер–клас для діток, щоб вони більше дізналися про це мистецтво.

— Чи цікаво дітям займатися квілінгом?

— Діткам цей вид заняття не тільки цікавий, але й дуже корисний. Квілінг вчить посидючості та акуратності, розвиває фантазію та винахідливість, виховує художній смак, відкриває шлях до творчості.

— Скільки часу йде на виготовлення однієї листівки?

— Для виготовлення однієї листівки потрібно декілька годин. Озброївшись натхненням, витримкою та потрібними матеріалами, спочатку робимо квіти та листочки, тоді складаєм необхідну композицію і вже потім можна клеїти на основу.

— Скільки листівок вже зробили?

— Я вже давно перестала рахувати свої роботи.

— Коли найсприятливіший час для виготовлення листівок ?

— Займаюсь квілінгом, коли зроблена уся хатня робота, коли спить дитина чи коли у мене вільний час, тому рідні практично не помічають мого хоббі. Я можу хіба похвалитися новою роботою чи здобутками.

— Що потрібно для того, щоб займатися квілінгом?

— Щоб займатись квілінгом потрібно зовсім не багато: кольорові смужки паперу, інструмент для скручування, клей та ножниці. Для виготовлення листівок, я придбала собі ще багато допоміжних інструментів та матеріалів: спеціальний папір, дироколи, стрічки, чіпборди, штампи, камінчики. Хочеться зробити роботу цікавою, щоб вона приносила приємні емоції своїм власникам!

— Освоюєте нові техніки?

— Почала освоювати нову техніку виготовлення листівок — скрапбукінг, тепер стараюсь поєднувати ці дві техніки.

— Яке замовлення запам'яталося найбільше?

— Пам'ятаю одне замовлення, яке мені дуже сподобалося робити! Листівка в день весілля, яку я оформляла польовими квітами, колосками та  обручками. Пізніше прийшлося робити ще декілька аналогічних, бо український мотив прийшовся не тільки мені довподоби.

— Що найважче в роботі?

— Найважче в роботі налаштуватися на ідею замовника, зрозуміти, як він бачить готову роботу. Коли твориш для душі, все дуже просто, все складається само собою, а коли це ще й подобається іншим людям, отримуєш подвійну порцію щастя.

— Чи припиняли займатися квілінгом?

— Цього літа я вже припиняла роботу в цій техніці і взагалі заховала всі свої інструменти, і матеріали в далекий ящик. Та зрозуміла, що без цього не можу. Нехай це в мене просто хоббі, та воно є частинкою мого життя!

— Які творчі плани?

— Я не складаю планів на майбутнє, займатимусь квілінгом поки буде можливість та бажання.

 

 

 


Тетяна Шило

Опис відсутній


Читайте також