Тернопільський лікар-проктолог назвав 5 ознак післяродового геморою

Геморой - це неприємна і болюча тема для кожної людини. Все частіше лікарі проктологи зустрічаються з післяродовим гемороєм у жінок. Про те як розпізнати жіночий геморой нам розкаже лікар – проктолог МЦ «Оксфорд Медікал» Кушнір Віктор Васильович.

«У своїй практиці я зустрічаю все більше пацієнтів жіночої статі з вираженим гемороєм. В загальному 3 з 10 жінок звертаються з цією проблемою після пологів» - каже Віктор Васильович.

«Основними ознаками являються неприємні відчуття під час, або після акту дефекації. Також ці відчуття супроводжуються болями різного характеру від тупої ниючої до гострої ріжучої» - розповідає лікар проктолог.

«Свербіж, печіння в анальній ділянці, поява патологічних виділень різного забарвлення на білизні – вже свідчить про те, що в вашому організмі є порушення зв’язані з захворюванням прямої кишки» - наголошує пан Віктор.

Первинна консультація у лікаря проктолога в МЦ «Оксфорд Медікал» триває менше години, при цьому, проводиться пальцеве обстеження, оглядається слизова прямої кишки, за допомогою відеоанаскопії.

«Поява прожилок крові на калі або туалетному папері, чи зовнішня поява вузлів остання ознака післяродового геморою у жінок. Сам геморой починається від 1 до 4 степені і методи лікування підбираються дивлячись до стану хворої пацієнтки» - каже Віктор Васильович.

Варто мати на увазі, що кілька хвилин вашого життя потраченого на запис та прийом у лікаря проктолога, може зберегти у подальшому місяці вашого спокою і вашого здоров'я.

Будьте здорові з МЦ «Оксфорд Медікал», детальніше по телефону (0352) 52 52 52 або на сайті МЦ «Оксфорд Медікал».


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також