Тернопільський лікар отоларинголог назвав 5 порад, як уникнути гаймориту

У таку холодну погоду ми все більше зустрічаємось із симптомами застуди та грипу. Інколи ускладнення риніту переростають у гайморит (верхньощелеповий синусит). Лікар - отоларинголог медичного центру «Оксфорд Медікал Тернопіль», поділився порадами як уникнути такого захворювання.

«У осінній та весняний сезон найчастіше виникають подібні недуги. Часто у своїй роботі я стикаюсь вже із запущеним запаленням приносових пазух», — каже лікар.

«Щоб уникнути такого захворювання, необхідно перш за все,

по-перше, уникати переохолодження, одягати якісне взуття, тримати ноги в сухості та теплі,

по-друге, однозначно варто звернути увагу на загартовування свого організму, використовувати імуннозахисні препарати, їсти корисну їжу насичену вітамінами та мікроелементами,

по-третє, якщо ви відчуваєте болі у проекції гайморових пазух, лобній ділянці голови, вас турбує важке дихання - це вже перші ознаки порушення у роботі носової порожнини,

четверте, варто знати, що при нежиті, виділення жовто - коричневого кольору, не є нормальним станом і його ігнорування свідчить про гнійний процес запалення.

І останнє п’яте, частою причиною гаймориту стає запущення звичайної застуди або ГРВІ».

«Наше здоров'я, це те, що в нас є і чого не купиш, і не відбереш, ми самі маємо слідкувати за своїм самопочуттям та за самопочуттям своїх рідних. Приділяйте увагу свому організму, кожне захворювання може з часом перерости у важку недугу», — наголошує лікар-отоларинголог.

При будь яких симптомах та болях пов’язаних з отоларингологією звертайтесь у МЦ «Оксфорд Медікал Тернопіль». Будьте здорові з нашим медичним центром.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також