Тернопільських керівників фінансової піраміди "Хелікс", які розкошували за чужі мільйони, зловили

Керівників фінансової піраміди Helix затримали у Тернополі. "Бізнесмени" привласнювали чужі гроші. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України у Тернопільській області. У той же час один з керівників Helix повідомляє, що продовжує насолоджуватись життям.  

— Не маючи статусу фінансової установи, фірма не могла вести інвестиційну діяльність на території України, відтак кошти, які потрапляли у розпорядження керівників «піраміди», ними привласнювались. Правоохоронці затримали трьох ділків, причетних до організації злочинної схеми. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії, спрямовані на документування протиправної діяльності злочинного угрупування та встановлення всіх його фігурантів, — йдеться в повідомленні. 

Тернопільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні.

Журналісти викрили шахраїв значно раніше за правоохоронців. Інтернет останні два роки рясніє сотнями повідомлень про величезну фінансову аферу. У матеріалі ДОБИ, який був оприлюднений ще навесні, журналісти розписали схему, за якою працює піраміда. Через деякий час компанія почала розвалюватись. Біля витоків піраміди стояв скандальний Дмитро Нагута. У Тернополі шахрайську схему започаткували два друга Роман Фелик і Богдан Воронцов. А згодом шахраювати, видурюючи кошти в тернополін, почали відомі в Тернополі ведучі, музиканти, шоумени. Частина з з них згодом відхрестилась від "Хеліксу" та заснувала ще одну фінансові піраміду Vertex, яка теж уже встигла розвалитись.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також